Elmarad Risztov Éva kiállása a nem-heteroszexuálisok mellett

2021. július 27. 10:52

Pedig nem szabad csendben maradni, ha szenvedést látunk.

2021. július 27. 10:52
Homonnay Gergely
Facebook

„Azt gondolom, hogy amikor az ember kilép a nyilvánosság elé, és közszereplő lesz, legyen olimpikon, vagy bármilyen véleményformáló személyiség, akkor nemcsak az életének egy-egy apró  darabját adja, hanem magát. Persze nem kell az embernek közprédának lenni, és nem kell és nem is szabad mindent megmutatnia az életéből, de vannak dolgok, amiket nem lehet eltitkolni. Azt is gondolom, hogy amikor az ember véleményformáló erő lesz, mert emberfeletti teljesítménnyel, szorgalommal egy olimpián aranyat szerez, és ezzel bekerül a nemzeti identitásunkat megkonstruálók közé egy panteonba, onnantól óriási felelősségel tartozik a sajátjai iránt, akiknek lassan a létét fenyegeti az a gyűlölet, amit a kormány politikusai gerjesztenek.

Nem szabad teret adni még nagyobb gyűlöletnek, és hiszem, hogy egy társadalmat az egymás iránt érzett felelősség éltet, és működtet. Nem szabad csendben maradni, ha szenvedést látunk. »A csend mindig az elnyomót ösztönzi«. Nagyon sajnálom, ha elmarad Risztov Éva kiállása a nem-heteroszexuálisok mellett, de ünnepelni fogom, ha ezt most megteszi. Én megtettem, ami a dolgom, a továbbiakban nem tisztem őt a témával zaklatni. A lelkiismeretével mindenkinek magának  kell elszámolnia. A fotón Gus Kenworthy és Matt Wilkas csókja 2014-ből Kenworthy aranya után Szocsiból élő adásban. Homoszexuálisnak lenni pedig nem szégyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2021. augusztus 11. 10:20
"Homoszexuálisnak lenni pedig nem szégyen.” Más betegség sem, pl. a mandulagyulladás sem szégyen, csak kellemetlen.
savrena
2021. július 28. 11:03
"akiknek lassan a létét fenyegeti az a gyűlölet, amit a kormány politikusai gerjesztenek" Próbálj meg Iránban vonulgatni a Pride-on. Majd megtudod mi az, hogy a létét fenyegetni. Hülye.
savrena
2021. július 28. 11:02
Csendben maradni is egy vélemény. Úgyhogy szabad csendben maradni.
Bonaparte
2021. július 28. 10:29
Tisztelt Mandiner Szerkesztőség, muszáj ezt a díszbuzit minden nap az arcunkba tolni? egy marék trágya többet ér, mint ez a sehonnai az ilyenek miatt utálja meg normális ember a buzikat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!