Egy rasszizmus elleni szervezet miatt szabta ki a büntetést az UEFA

2021. július 18. 14:22

Jósa Bálint korábban több Soros-féle NGO-nál dolgozott a befogadásért.

2021. július 18. 14:22
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„A képen Jósa Bálint látható, akinek a szervezete közreműködött abban, hogy Magyarországot megbüntesse az UEFA. A korábban több Soros-féle NGO-nál a »befogadásért« dolgozó Jósa állítása szerint ő is a magyar válogatottnak szurkolt és nem célja, hogy megbüntessék a magyar futballt. Nos, ez nem jött neki össze...

Mélyen felháborította a magyarokat, hogy a remek hangulatú, csaknem telt házas Eb-találkozók után az UEFA három tétmérkőzésre zárt kapussá tette a Puskás Arénát, és százezer eurós pénzbírsággal sújtotta az MLSZ-t egyes szurkolók diszkriminatív megnyilvánulásai miatt.

Az európai szövetség a büntetést a FARE Network nemzetközi NGO jelentése alapján rótta ki. A FARE (Football Against Racism in Europe) civil szervezet, 1999-ben Bécsben alapították, 2001 óta az UEFA partnere, egyben »lándzsája« a rasszizmus ellen harcban.

Jósa Bálint, az NGO egyetlen kelet-európai elnökségi tagja a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta: a FARE kockázatelemzést végezve ajánlást tesz az UEFA-nak, mely mérkőzések azok, amelyeken fennáll a veszélye, hogy a nézőtéren diszkriminatív megnyilvánulásra kerülhet sor. Az UEFA ezután biztosít jegyeket a mérkőzésre nekik.

Jósa Bálint egyébként 6 különböző NGO-nál dolgozott korábban: Menedék, Artemisszió, Amnesty International, Ghandi Egyesület, Afrikáért Alapítvány, Anna Lindh. Iskolai programokat is vezetett a »befogadó társadalomért« a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet és az Európai Bizottság projektjeiben.

Csányi Sándor MLSZ-elnök a Mandinernek adott interjújában azt mondta, még részletes indoklást vár a döntés kapcsán, de a szövetség mindenképpen fellebbez a döntés ellen. Emellett pedig a kamerafelvételek alapján mindent megteszek azért, hogy akiket felelősség terhel, polgári jogi eljárásban feleljenek a tettükért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. július 19. 11:41
Van itt hazaáruló aljas strici bőven.
Bűbájos Küsmödy
2021. július 19. 05:40
Vaj'h az angoloknak, franciáknak, belgáknak, stb. miért nincsenek "jósabálint" - jaik???
jánosbácsi
2021. július 18. 21:14
"A képen Jósa Bálint látható " A képen Deák Dániel látható.
Ma is bukik a Zorbán...
2021. július 18. 20:08
A titkosszolgálat miért nem akadályozza meg a durva magyarellenes akciókat és aknamunkát???? Miért nem biztosítják hazánk védelmét a külföldiek által pénzelt diverzánsakciókkal szemben? Tartóztassák le a mérkőzéseken fedetten operatív tevékenységet végző Soros-terroristákat, és kobozzák el tőlük a bűncselekményekhez használt eszközöket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!