Elegem van

2021. július 02. 10:40

Elegem van a méhlegelőkből, rovarhotelekből és az összes marhaságból.

2021. július 02. 10:40
Aristo
PestiSrácok.hu

„Történt, hogy a Fidelitas csapata lekaszált egy »méhlegelőnek« keresztelt parcellát, majd tettükkel büszkélkedve kitették a Facebookra is, mint eredményt. Égig érő sikoly hangzott fel. Például Szabó Timi – Kandahár szépe és hercegnője – feljelentést kíván eszközölni a rémtettre emlékezve, és a libsi sajtót is elárasztják a méhek védelmébe tett kijelenezések, valóságos rovarholokausztot vizionálnak, amellyel a jobboldal összeesküszik a szerencsétlen bogarak ellen, pedig van azoknak elég baja enélkül is. Sajnos össze kell zúznom ezeket az állításokat.

Sajnos el kell mondanom, hogy Bardóczi Sándornak fogalma sincs az élőlények működéséről, arról hogy miképpen üzemelnek. Miután az írásos munkái is elsősorban az építészetről szólnak, ez nem is csoda, csak mostanában kezdett megvadulni és mindenbe beleütni az orrát. Egyébként maga is elkottyantotta: simán le vannak maradva a kaszálásokkal.

Zárójel. Egyébként ez nekem nem tiszta, hogy a főtájépítész (micsoda cím!) milyen fegyelmi viszonyban van a fővárosi parkok kezelőjével? Tartok tőle, hogy valami laza összefüggés van kettejük között, olyan tanácsadóféle. A pénzes ügyeket nyilvánvalóan lenyúlták a szoci nagykutyák, ő meg nyilatkozhat a Facebookon vagy más veretes helyekre. Zárójel bezárva.

Elsőként meg kell jegyezni, hogy az élőlények elsődleges fontosságú gondja a szabad víz jelenléte, ami elengedhetetlen, hiszen közismert hogy a víz fontosabb, mint az élelem. Márpedig az efféle szárazságban ez nem áll rendelkezésre. Hiába vannak záporok vagy akár zivatarok is, ezek lefolynak, és néhány perc múlva már csontszáraz a talaj. Közismert, hogy a talaj kiszárad, elsősorban a keskeny földcsíkokban, és ez nem kedvez a bogaraknak. A rovarok – és az emlősök is – nem találnak innivalót, tehát elmenekülnek valami folyadékban dúsabb területre. A városi fűterületek visszavonhatatlanul kiszáradnak, és onnan már semmit nem lehet velük kezdeni. Egyébként a méhek akár húsz-ötven liter vizet is összegyűjtenek, ami aztán kevéssé sikerülhet ilyen aszályos időben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sitiveni Klein
2021. július 02. 21:03
Nem akarok itt a méhlegelőkről sokat értekezeni, de a sógorom elvett 20 hektár repcét és elvett 50 hektár napraforgót... az méhlegelő! Minden más csak pótcselekvés.
tartarossz.blog
2021. július 02. 16:46
Ha eleged van a méhlegelőkből, vágjál eret magadon, falcoljál neuraszténiás pártidióta!
Yllon
2021. július 02. 16:35
A libsi-bolsit onnan lehet felismerni, hogy mind képzett halász-vadász-madarász-bogarász...Előbb-utóbb még arra is rájönnek, hogy fiúnak vagy lánynak születtek-e...:D
Palepoli
2021. július 02. 14:48
Jobb lenne, ha az agrárminiszter sem bohóckodna a méheivel a minisztérium épületének az erkélyén!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!