A foci Eb sztárjai, akik inkább Isten előtt térdelnek

2021. július 06. 07:41

Cristiano Ronaldo, Lewandowski és Lukaku is nyíltan vállalja vallásosságát.

2021. július 06. 07:41
Rácsai Ákos
Vasárnap

„Bár a labdarúgó-stadionokban elsősorban a baloldali politikai üzeneteket részesítik előnyben, számos játékos vállalja fel nyíltan keresztény vallását és istenhitét. Az alábbiakban közülük mutatunk be néhányat, akik az idei Eb-n is részt vettek. A labdarúgók mellett néhány szakember is felfért a Vasarnap.hu szubjektív listájára.

Cristiano Ronaldo

Habár a Juventus 36 éves portugál támadójáról sokaknak elsősorban az elvitathatatlan tehetsége ugrik be, esetleg az ellenünk lőtt két gólja az első csoportmeccsről, nem szabad megfeledkezni arról, hogy Ronaldo óriási jótékonykodó hírében áll. Kétségkívül nagy vagyonából előszeretettel osztogat a rászorulóknak, illetve rendszeres véradó. Talán már többeknek feltűnt, hogy sok sztárfocistával ellentétben Ronaldo testén egyáltalán nincsenek tetoválások. Ennek gyakorlati magyarázata van: tetoválás után egy ideig nem lehet vért adni, Cristiano Ronaldo számára a rendszeresség annyira fontos, hogy egyetlen alkalmat sem szeretne kihagyni. A portugál válogatott csapatkapitánya emellett minden mérkőzése előtt imádkozik, és gyűjti a szurkolók által neki küldött rózsafüzéreket is.

Robert Lewandowski

A Bayern Münchent erősítő lengyel játékos gyakorló katolikus. 2014-ben klubcsapata Rómában játszott egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ezt követően Ferenc pápával is találkozott. Lewandowski nyilvánosan is megvallotta hitét. »Katolikus vagyok. Nem szégyellem Jézust vagy a hitemet« – mondta. »Tudom, hogy Isten mindig vigyáz rám« – tette hozzá a csatár.

Romelu Lukaku

A belga válogatott és az olasz Internazionale katolikus játékosa a 2018-as oroszországi világbajnokság egyik csoportmérkőzésén térdepelve imádkozott együtt a panamai válogatott egyik protestáns játékosával, Fidel Escobarral. A belga csatár korábban elzarándokolt Lourdes-ba, és édesapja szerint naponta többször is imádkozik Istenhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2021. július 07. 18:47
És az iszlamista sztárok, akik nyíltan vállalják?
Robur
2021. július 06. 12:06
Dehát Ronaldo homosexual. Ezt megmondták a magyar focsidurkerek!
Leskelődő
2021. július 06. 10:20
Rendes fiúk ezek a focisták. Sokkal bátrabbak, mint a blm-térdelők.
jánosbácsi
2021. július 06. 10:11
Orbán Viktor is vallásos neki saját szektája van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!