A budaiak támogatják a kötelező védőoltást!

2021. július 17. 11:45

Már tízezer válaszból is kiderült: a budaiak az oltás pártján állnak!

2021. július 17. 11:45
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
Facebook

„A budaiak támogatják a kötelező védőoltást!

Másfél hónapja indítottuk el Pokorni Zoltánnal közösen a Budai Kérdések politikai párbeszéd akciónkat. Először kérdezünk, megismerjük a budai polgárok véleményét, igényeit, utána szólunk és teszünk.

Az egyik kérdés arra irányult, támogatják-e a 2. és 12. kerületben élő budai polgárok, hogy valamilyen módon kötelező legyen a koronavírus elleni védőoltás.

Több mint tízezer választ tudtunk eddig feldolgozni, még érkeznek a kitöltések, papíron és online egyaránt. De már tízezer válaszból is kiderült: a budaiak az oltás pártján állnak!

3 féle választ lehetett megjelölni a kérdőíven:

A védőoltás feltétel nélkül legyen kötelező mindenkinek.

Az egészségügyben és más, sok emberrel közvetlen kapcsolatot jelentő munkakörben lehessen azt kötelezővé tenni.

Semmiféle kötelező oltás ne legyen.

A budai válaszadók 2/3-a a valamiképpen kötelező védőoltást támogatja.

A Budai Kérdéseket eddig kitöltő több mint tízezer budai polgár 1/3-a általánosan kötelezővé tenné a védőoltást, 1/3-uk pedig bizonyos munkakörökben – például az egészségügyben – teremtené meg a kötelező védőoltás lehetőségét.

Azaz a válaszadó budaiak 2/3-a mindenképp egyetért azzal, hogy az egészségügyben kötelező legyen a védőoltás – ahogy támogatja az Orbán Viktor által bejelentett döntést a Magyar Orvosi Kamara is.

A járvány elleni fellépés akkor lesz sikeres, ha egyet tudunk érteni a védekezés módjában!

A budaiak minden közvélemény-kutatás szerint elsöprő többséggel gondolják azt, hogy az oltás a legjobb eszköz, szükség van rá. Jó, hogy egyet tudunk érteni abban is, hogy van olyan munkakör, ahol értelmes és szükséges bevezetni a kötelező oltást.

És az is jó, hogy mindeközben már a gazdaság újraindításán dolgozhatunk, és a nyár szabad lehet.

Ugyanakkor a vírus nem tűnt el, vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Én magam augusztus 1-én azonnal bejelentkezem a harmadik védőoltásra, jó, hogy van elég vakcinánk erre is.

Óvatos és szép nyarat mindenkinek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2021. július 18. 11:11
Miért legyen kötelező a védőoltás, ha már bárki számára elérhető azonnal az oltás? Orbán azt mondta, hogy innentől mindenki saját maga felelős a saját egészségéért.
vktzmnksr
2021. július 18. 06:43
" Már tízezer válaszból is kiderült: a budaiak az oltás pártján állnak! " Ki nem szarja le a budaiakat ????
Zsaturnuzs
2021. július 17. 21:05
Teljes körű oltással eltűnne a járvány az EU-ból. Teljes körű oltás nélkül velünk marad, időnként különféle korlátozásokkal meg a többi kellemetlenséggel (maszk, utazási tilalmak, tesztek stb.) kell majd együtt élnünk. Halasztgathatjuk a döntést akármeddig. Mehet a szócséplés vég nélkül.
Gondnok
2021. július 17. 18:28
A védőoltás az megvéd a betegségtől ez az oltás csak enyhíti a lefolyását ha beoltottként mgkapod. Így védőoltásról nem beszélnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!