Sorosnak új ötlete van – készülhetünk a klíma-lockdownra?

2021. június 19. 15:08

Soros György és a hozzá hasonló dollármilliárdos spekulánsok számára a válságokkal köszönt be az igazi vadászidény.

2021. június 19. 15:08
null
Lánczi Tamás
Mozgástér blog

„Ilyenkor lehet igazán pénzt keresni és hatalmat gyakorolni. A COVID is egy ilyen válság (volt), és úgy tűnik, nagyon nem szeretnék, ha egyszer csak véget érne, és a világ visszatérne a normális kerékvágásba. Ha nincs krízis, akkor csinálni kell.

Sorosnak és a vele tandemben haladóknak tehát nem akaródzik elengedni a COVID kezét, és egy vezércsellel megpróbálják összekötni a járványt a klímaváltozás témájával. Gyorsan farigcsáltak is egy konteót, amely szerint a klímaváltozás miatt az ember közelébe kényszerülő állatok okozták a járványt – és okoznak majd újabbakat. Ezt semmiféle tudományos kutatás sem támasztja alá, sőt, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a COVID egy ember által létrehozott vírus, és nem a »Pachamama bosszúja«. Ezért a kijelentésért pár hónapja még Facebook-letiltás járt, ma már azonban egyre több nyugati tudós és járványszakértő beszél arról – még csak halkan ugyan –, hogy a koronavírus nem természetes eredetű.

A COVID-klíma párosítás azonban kapóra jön a nagy multicégeknek is, akik szépen megszedték magukat a »lockdownok« idején. Könnyen kiszorították a kisebb (helyi/nemzeti) vállalkozásokat, amelyek tőkeerőben és tartalékban messze elmaradnak a globális multiktól, és amelyek emiatt sokkal kisebb arányban tudták túlélni a hónapokon át tartó lezárásokat. A recept utolsó összetevője a hitelezés, pontosabban a Soros-féle örökjáradék-kötvény, amelyet az Európai Unió polgárai életük végéig törlesztenének, sőt, még az unokáink is ezt fizetnék vissza.”

Kép forrása: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. június 19. 21:01
1944/1998. CBS
szürkeSzarvas
2021. június 19. 20:21
Ideje lenne a Miurunknak a Sorosss "rendszerén" CTR ALT DELETEt "ütni". :)
annamanna
2021. június 19. 18:55
A kínai ellenzéki média szerint a kémelhárítás egyik vezetője dezertált, és a Covid-19 eredetéről adhatott információt az amerikaiaknak "Tung Csing-vej régóta dolgozott a minisztériumnál, és a kínai nyelvű antikommunista médiában megjelent pletykák szerint ő adhatott az Egyesült Államoknak a Vuhani Virológiai Intézetről olyan információt, ami megváltoztatta a Joe Biden-kormányzat álláspontját a világjárvány eredetével kapcsolatban, és már nem tartják kizártnak, hogy nem természetes eredetű a vírus. A nyilvánosan elérhető adatok alapján 2018 áprilisa óta miniszterhelyettesként ő felelt Kínában a minisztérium kémelhárítási tevékenységéért, vagyis a kémek leleplezéséért. Ha igazak a mostani pletykák, akkor ő az eddigi legmagasabb rangú tisztségviselő a Kínai Népköztársaságban, aki külföldre menekült." https://444.hu/2021/06/18/a-kinai-ellenzeki-media-szerint-a-kemelharitas-egyik-vezetoje-dezertalt-es-a-covid-19-eredeterol-adhatott-informaciot-az-amerikaiaknak
mucsay
2021. június 19. 18:12
azt nem értem, hogy azon nem hallottam még senkit gondolkodni, hogy esetleg az ami elitnek nem volt e ebben szerepe. mert többet nyertek vele mint a kínaiak (bármelyik szegmensük). és a kapcsolataik is megvoltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!