Vörös zászlókkal a „kommunista egyetem” ellen

2021. június 08. 10:57

Fontos, hogy az ellenzék Kína ügyében (se) csak Orbánt lássa a Fudan egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal kapcsán.

2021. június 08. 10:57
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce

„Kínát töretlen növekedése arra predesztinálja, hogy évtizedekig elhúzódó konfliktusba kerüljön a nyugati világgal, benne az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval. S éppen ezért lenne fontos, hogy az ellenzék Kína ügyében (se) csak Orbánt lássa a Fudan egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal kapcsán, hanem egy világtrendet: egy olyan új szuperhatalom felemelkedését, amely éppen azért tudott alternatívát mutatni a nyugati hitelezésekkel, köztük az IMF-fel szemben, mert azoknak feltételei nem ritkán még a kínai hitelnél is kedvezőtlenebbek voltak.

Ennek belátása nélkül nem lehet kialakítani európai Kína-stratégiát, se Kína ellen, se Kínával szövetségben. S éppen egy ilyen európai stratégia artikulálásának lehetőségét mulasztja el az ellenzék az „orbánozással”. Orbánt újra a Kelet trójai falovaként festik le, szót sem ejtve a többi európai országról, akik szintén csatlakoztak Kína globális infrastruktúra tervéhez, az »Egy Út, Egy Övezet« kezdeményezéshez.

Nem elég kijelenteni, hogy nézőként csatlakozunk Európához – választ kell adni az európai politika nagy kérdéseire, és európai politikát kell csinálni. (Ahogy teszi egyébként Orbán is azáltal, hogy az európai szélsőjobb előörsévé vált…)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2021. június 08. 17:01
Már az is valami, hogy kívül-belül bolsevik vagy, legalább nem színészkedsz. De ettől még HP & BL maradsz. :)
józan paraszti ész
2021. június 08. 14:31
- A mércénél mindenki hülye? - Ott? Ott mindenki.
Rugo
2021. június 08. 12:58
Majd pont ez ilyen szédült tyúk világpolitikai stratégiáját fogjuk megfontolni.
formaegy
2021. június 08. 12:52
Írnál valamit a kínai Tianjin Egyetemről???? Tudod hol keresd a téma gyökereit? Az elüldözött, mégis itt maradt CEU-kém egyetemnél! Elmentek ti vergődő kutyák a jó büdös francba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!