Volt már Magyarországon szivárványkoalíció

2021. június 18. 17:08

Úgy hívták, hogy Magyar Front.

2021. június 18. 17:08
Farkas Attila Márton
Facebook

„Antifasiszta kényszerszövetségként alakult, benne voltak a kisgazdák, a szocdemek, polgári radikálisok, de igazi vezető erő az illegális kommunisták voltak, kiknek pártját az összefogás és a háborúellenesség szellemében Békepártnak nevezték. Felhívásukban a nemzet összes demokratikus erőit tömörítő függetlenségi mozgalomról beszéltek, mely megbonthatatlan. Továbbá arról, hogy kezüket nyújtják a kispolgárság, az értelmiség és az egyházak felé. Olyan összefogás volt ez, hogy még a legitimista Kettős Kereszt Vérszövetség is a tagja volt.

1945-ben elsők közt tiltották be a Kettős Kereszt Vérszövetséget, mint fasiszta szervezetet. A többi párt sorsa ismeretes. Az egyházak sorsa ismeretes. Az értelmiség és kispolgárság sorsa ismeretes. Minden ismeretes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. június 19. 19:29
Viszont nem ismerjük a háromnevű cikkíró elmegyógyászati vizsgálatainak kórlapját.
írmag
2021. június 19. 14:19
A jó kommunista először a társait irtja, hogy egyre jobb kommunista lehessen (a megmaradtak szemében). Csak a párt elnevezése változik!
matykox
2021. június 19. 08:21
Ezt a gányolást ami most van, meg helyesen NEM MAGYAR frontnak kell nevezni!
Berecskereki
2021. június 18. 18:07
A Magyar Front a német megszállás kapcsán jött létre. A célja pedig a háborúból való kiugrás volt. A kommunistáknak és szociáldemokratáknak pedig sikerült elérniük, hogy a németek után a szovjetek szállják meg az országot, és Rákosi Mátyás a ,,dühöngő,, legyen a ,,vezér,,, aki saját társait is igyekezett ,,megtépázni,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!