Faló

2021. június 08. 07:50

Az ellenzék nem tehet mást, mint jelzi: fel fogja mondani a kínai szerződéseket.

2021. június 08. 07:50
Friss Róbert
Népszava

„Az ellenzék még kormányra sem került, de máris szembe találta magát első – és ha Moszkvára pislogunk, nem is az utolsó – nemzetközi vitájával. Ha komolyan vesszük Karácsony Gergely szavait – »a Fudan-ügy a Fidesz erkölcsi öngyilkossága« -, és ha az ellenzék eltökélt az egyetem elutasításában, úgy nem is tehet mást, mint jelzi: fel fogja mondani a kínai szerződéseket.

Ezzel szemben ott a kínai nagykövetség közleménye: Karácsony beszéde »durva beavatkozás Kína belügyeibe és a két nép baráti és kölcsönösen előnyös együttműködésének szándékos szabotálása... szigorúan elítéljük ezt«.

Lehet most vitatkozni, hogy ki avatkozik be kinek a belügyeibe, de ez mellékes. A lényeg, hogy az ellenzék (a téren is) kimondta: Magyarország a nyugati szövetséghez tartozik, és nemcsak a geopolitikai tömbhöz, hanem sajátjaként tekint az európai szellemi örökségre is. Nem a kínai néppel van bajunk, hangzott el nagy tapssal kísérve – erről a kínai közlemény megfeledkezett -, mert az ellenzék nem keveri össze a népet, a nemzetet a regnáló államhatalommal, amely különösen érzékeny a Tieananmen tér emlékére, az ujgurokra és a keresztényüldözésre. Baja azzal van, hogy nem akar trójai falóként szolgálni a kínai geopolitikai játszmákban, amelyek része az EU gyengítése, hogy az ne lehessen erős, autonóm szereplője a geopolitikának. Ebben pedig a kínai – és az orosz – kormánnyal osztozik az Orbán-kabinet is, amely nem mellesleg privát anyagi hasznot is remél a geopolitikai fondorlatoktól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2021. június 08. 17:24
Friss et! Fogadjátok már el - a napi erőteljes böffentéseitek a megnyert választás utáni cselekedeteitekről - nem mások, mint vágyálmok. Olyanok, mint a disznó röffentései makkal való álmodása közben! Tényleg ilyenek vagytok, azt hiszi a hozzátok tartozó csürhe, hogy 2022-ben eljő nekik a Kánaán, vagy az alapjövedelem! A kormány támogatói nem fenyegetnek, nem üvöltöznek, nem ocsmánykodnak, mint a ti vezéreitek, akiket név szerint nem kell említeni, közismertek a büdös bunkó stílusukról. Követőik, kivéve a megtévesztett, sértődött vagy ostoba híveiket, nagyjából a lumpen, proli csürhe, akik mindig is léteztek a nagy magyar valóságban, és oda állnak, akiktől a legnagyobb zűrzavar, anarchia várható - mert alkalmat ad nekik legaljasabb ösztöneik kiélésére, a káosz és büntetlen aljasságok elkövetésére. Szerencsére a normálisak többen vannak, a Friss Róbertek bebüdösödnek a saját bőrükbe, a többiek meg elkotródnak majd a megérdemelt helyükre!
Harangláb
2021. június 08. 16:02
Hadat is üzennek majd Kínának??!
Csigorin
2021. június 08. 10:24
egyebkent kosz a magas labdat, mostantol eleg kommunikalni hogy ha gyoz az ellenseg, akkor osszeveszunk Kinaval, nem jon majd semmi ami olcso kinai, helyette minden draga import lesz nyugatrol stb stb
Prominet
2021. június 08. 09:58
Nem baj, annak az árát is mi fizetjük meg. Ha a jelenlegi ellenzék nyer, csak az lesz boldog aki szeret csúszdázni. Mert morális, erkölcsi és gazdasági lejtőre kerülünk azonnal hiszen újra pozícióba kerülnek a már levitézlett dilettáns igazi a szó szoros értelmében vett megélhetési politikusok. Természetesen újonnan képzett saját hazáját cikinek tartó és ledegradáló haladárokkal kiegészülve. Rögtön igazodunk a nagy USE ideológiához, mindent aláírunk kérdés nélkül. Aztán majd egy évtized múltán, ha a nyugat mégis fordul egyet, irányt vált mi itt maradunk letolt gatyával. Akkor majd elmélkedhetünk, hogy mi lett volna ha maradunk a patrióta gazdasági modellnél és nem adunk el mindent bagóért, színes gyöngyökért... Fuck így...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!