Az LMBTQ CO2-lábnyoma

2021. június 21. 15:18

Ha mindenki úgy élne, mint az amerikaiak, akkor évente három Földre lenne szükség.

2021. június 21. 15:18
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„Mindenről a fehér csecsemők tehetnek, akik haladó tudósok számításai szerint évente akár 58,6 tonna CO2-vel is terhelik bolygónkat. Milyen »praktikus«, ha a szivárványos és gender propagandával is csökkenteni lehet a születésszámot.

Ügyes-bajos dolgaink és járvány utáni túlélési gyakorlataink közepette se felejtsük el a mainstream gondolkodás premisszáját: ha mindenki úgy élne, mint az amerikaiak, akkor évente három Földre lenne szükség, ha pedig úgy, mint mi, európaiak, akkor kettőre. A feltörekvő ázsiai országok csak tovább rontanak a helyzeten, vagy más olvasatban gyorsítják a klímaváltozást.

Ázsiában még csak most rügyezik a fogyasztói társadalom, évente tízmilliós létszámmal bővül a középosztály. Sokan most cserélik robogójukat autóra, vagy vásárolják első okos telefonjukat, így ott az USA-ban és Európában lesajnált modellek is jól fogynak. Obama elnök már 2011-es canberrai beszédében úgy fogalmazott, hogy az ázsiai és csendes-óceáni országok fogják a XXI. századot meghatározni.

Nyugat-Európában ezzel szemben évtizedes stagnálás, az USA-ban hitelből finanszírozott fogyasztás látható. A jegybankok kötvényvásárlása a finanszírozhatóság határát feszegeti, a tőzsdei árfolyamnyereséget a spekulánsok már kimaxolták, a most induló technológiaváltás pedig tízezreket tesz munkanélkülivé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 21. 23:08
vktzmnksr
2021. június 21. 17:50
Túl sok az ember a Földön . Túl sok a NEM fehér ember a földön . Kétharmaddal kevesebb jobb lenne . A Föld bolygónak elege lesz , megrázza magát , és konyec filma sok embernek . Helyesen . Én is megyek , csak jobb legyen másnak . Fehér , európai embernek . A többi mehet a Nagy Űrbe .
Gullwing
2021. június 21. 17:24
Hány évtizede már hogy a megtermelt javak bőven elfogynak az év vége előtt?! Akkor miből is élünk már a 70-es évek óta?! (Túlfogyasztás: már 1970-ben december 23-án elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait............ 2017-ben pl. ez a nap augusztus 2-án jött el..................... )
zakar zoltán béla
2021. június 21. 16:01
Már Biden sem kellene, elég lenne Pelosi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!