A Momentum kedvenc románja valójában egy magyarfaló bürokrata

2021. június 08. 18:52

Becsületes Laura Codruta irányítása alatt így működött az antikorrupciós hivatal Romániában. Miért is ne csatlakozna Magyarország is?

2021. június 08. 18:52
null
Szalma György
Kontra

„Laura Codruta Kövesinek semmi köze nincs a magyarokhoz, magyaros hangzású nevét a férjétől örökölte, amit a válás után megtartott. Nem hibáztathatja senki ezért, előnyös csere egy román név birtokosának.

A magyarokhoz mindössze annyi köze van, hogy amikor a DNA, azaz a román antikorrupciós ügyészség élén állt, akkor éppen politikai leszámolások zajlottak az erdélyi magyarok vezetői ellen. Lássuk a lényeget:

Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokos alpolgármestert egyaránt több ügyben megvádolta a DNA. Ráduly egy tusnádfürdői pódiumbeszélgetésen elmesélte a hallgatóságnak, hogy 17 hónapon át napi 24 órán át megfigyelés alatt tartották: kamera, lehallgatókészülék volt az autójában és az irodájában.

Több, mint egy évig nem tölthették be hivatalukat, a csíkszeredai önkormányzat megbénult ez idő alatt.

A vádak között olyan »bűncselekmények« szerepeltek – és ez volt a legkomolyabb ügy –, miszerint a polgármesteri hivatal műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a hőszigetelésére és felújítására.

Igen, Codruta ilyen pedáns nő, aki odafigyel a műemlékvédelmi szempontok betartására is. Mert Romániában aztán nagyon adnak az ilyesmire! Főleg, ha a magyar – román nem nagyon van – épített örökségről van szó.

Végül mindkét magyar politikus tisztázta magát a vádak alól, az ügyek kivétel nélkül felmentéssel zárultak. Az azonban hozzátartozik az ügyhöz, hogy az érintettek hiába voltak tisztában ártatlanságukkal, mégis abban a tudatban kellett megvárják a vizsgálat végét, hogy amennyiben az ügyészség akarja, börtönbe fogják zárni őket.

Ha kell, akkor találnak valamit. Bármit. Ha mégsem, akkor hamisítanak bizonyítékokat.

Becsületes Laura Codruta irányítása alatt így működött az antikorrupciós hivatal Romániában. Miért is ne csatlakozna Magyarország is?”

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2021. június 09. 09:50
Condruta a "párt ökle" - tudjuk, hogy ki/mi volt az ugye?! Nyilvánvaló, hogy egy "ilyen" célfeladatot ellátó disznót miért választották az eu-ügyészség vezetőjének.
balbako_
2021. június 09. 04:43
Milyen ügyészség az, amit egy ilyen velejéig korrupt politikai ámokfutó vezet. Ezekhez csatlakozni azt jelenti, hogy legalizáljuk a jogtiprást.
Newman
2021. június 08. 23:10
Igazán vicces, amikor az EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGET, egy bűnöző vezeti!:) Morális öngól!
Coccothraustes
2021. június 08. 23:04
Ez van. Egy korrupt "korrupcióellenes" román szivatja a magyarokat. Bölcs döntés kimaradni az ilyen színjáték szervezetekből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!