A magyar Duce feketeingesei(?)

2021. június 28. 20:50

Mit keres a focipálya lelátòján a hitleri karlendítés és a homofòb jelszavak?

2021. június 28. 20:50
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„A magyar Duce feketeingesei(?)

A szélsőséges politikai mozgalmak közös vonása az erőszak, az előbb verbális majd fizikai terror. Egyebek mellett ezen keresztül, meg gyakran az egyenruhájuk által azonosíthatòk. Hitlernek barna-, Mussolininek feketeingesei voltak, a magukat kommunistának vallò diktátorok a vörös színt kedvelték.

Hogy ez honnan jutott eszembe?? Nem is tudom.

Talán onnan, hogy ùjabban egyes körökben szintén divatba jött a fekete ing tömeges, szervezettnek tűnő megjelenése, és az ott tapasztalhatò szélsőséges, nacionalista, verbális, elszòrtan máris fizikaiba fordulò erőszak.

Ráadásul, nekem legalábbis ùgy tűnik, ez a regnálò hatalomnak nagyon is tetszik. Igaz egyelőre van egy fedősztori, a foci. Csak azt nem igazán értem, hogy vajon mi ez a félelmetes közös odamasírozás, meg hogy mit keres a focipálya lelátòján a hitleri karlendítés a homofòb jelszavak, az ellenfél alpári szidalmazása, a gyűlölettől eltorzult, magukbòl kivetkőzött »szurkolòi« arcok. A tetejében, ismétlem, mindez szervezettnek, valamilyen forrásbòl finanszírozottnak tűnik.

Rossz aki rosszra gondol, tartja a mondás, de én sajnos nem tudom nem felfedezni a párhuzamot a nácik SA-jával ès még inkább Mussolini feketeingeseivel.

Remélem tùl sötéten látom a jövőt, remélem nincs igazam...”

Fotó: MTI Fotó: Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dodi1015
2021. június 29. 20:02
Na még egy belpesti éttermiségi akinek vénségére elment a esze. Ha ez a vén broki nem háttal ült volna a tv-elé esetleg azt látta volna ami történt.Bár akinek így kisárgult a szürkeállománya annak mindegy úgyis azt lát amit látni akar.
pink75
2021. június 29. 19:07
Nem lehet ezt beperelni valami módon, valami szervezett szurkolói csoportosulás?
harcimarci
2021. június 29. 18:16
A feketébe öltözött német focicsapat meg nekem nagyon félelemkeltő, ilyen történelmi múlttal lehetnének körültekintőbbek... és például nekem a hizott tetűtől valahogy, mintegy véletlenül Kaltenbach jutott eszembe... de természetesen, akinek nem fekete inge, ne vegye magára...
Bokros Birka
2021. június 29. 18:02
A zsiráf császár vörösingesei!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!