A független sajtó a tüntetésen kikérdezte az elmúlt hónapok Kína-ellenes cikkeinek tartalmát

2021. június 10. 16:13

A 444 munkatársai kimentek a szombati tüntetésre, és kikérdezték ez eddig megjelentetett cikkeik tartalmát a tüntetőktől.

2021. június 10. 16:13
Szalma György
Kontra

„Vidám hangulatú tudósítással jelentkezett szombaton a 444 csapata az Andrássy útról, ahol éppen a Fudan egyetem elleni tüntetés zajlott. Több ezer, egyes becslések szerint húszezer ember vett részt a megmozduláson. A sokaság megszervezését nagyban előmozdította, hogy gyakorlatilag az összes ellenzéki párt utcára rendelte a fővárosi aktivistáit.

Ebből egyenesen következik, hogy nem az egyetemé volt a főszerep, bármi más lett volna a téma, akkor is összegyűlt volna ez a közel húszezer ember. Ennek tudatában egyáltalán nem meglepő, hogy a 444 tudósítói és a tömeg között érezni lehetett egy intenzív vibrálást. Olyannyira működött az a bizonyos kémia, hogy sok esetben befejezték egymás mondatait.

Pontosabban a riporter mondta el a tüntetők helyett, hogy mi miért van, és miért nagyszerű, hogy a diktatúrában utcára vonultak a demokraták. A sajtómunkások ezzel kapcsolatban hangot adtak hiányérzetüknek, miszerint nem láttak rendőröket a tüntetés környékén. Ez a rendőrállam hangulatot olyannyira csorbította, hogy retorikai eszközökkel kellett megteremteni a dráma hangulatot.

A független média elkötelezett szerelmesei számára tehát a tüntetéses tudósítás amolyan kulináris különlegesség volt, igazi szellemi csemege.

Akik rendszeresen figyelemmel követik a 444 üldözött keresztények helyzetéről szóló tudósításait, azok megdöbbenéssel tapasztalhatták, hogy a felkészült riporter nem volt teljesen tisztába a kínai katolikusok helyzetével, némi zavarral sikerült csak elmagyarázni, hogy mi is a különbség valójában az állam és a Vatikán által elismert kínai katolikus egyház szervezeti között.

Valamiért nem jutott azonnal eszükbe, hogy a Vatikán titkos ordináriusokon keresztül vezeti a kínai katolikus egyház egy részét. Ilyen püspök vezette az erdélyi egyházat is, miután Márton Áront letartóztatták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. június 11. 04:58
A kérdés ugyanaz, nem először: Ez az írás mennyi szavazatot hoz/tart meg jövőre a pártnak? Továbbá: Gyuri, vajon az ilyesmikkel mennyit érsz te a fidesznek?
avízazúr
2021. június 10. 20:12
Szalma Gyuri feledhetetlen opusza: A nagy Tibet-blöff - https://mandiner.hu/cikk/20171130_szalma_gyorgy_tibet_mese_tibet_bloff
I.E.D.
2021. június 10. 20:11
Gázkamrába a tömeggyilkos sárga férgeket !
vajda.
2021. június 10. 19:21
Óriási siker G. Fodor Gábor könyve, Az Orbán-szabály Már a negyedik utánnyomáson van a sor, mert akkora a kereslet és egész egyszerűen elviszik az utolsó példányokat is a könyvesboltokból, szűk egy hónap alatt tízezer fölött jár a fogyás. A megjelenést követően a sikerlista első helyén tanyázott szinte valamennyi nagy terjesztőnél - megelőzve a klasszikus bestsellereket. Szokatlan dolog, hogy egy politikai könyv így teljesít. https://www.origo.hu/itthon/20210601-g-fodor-gabor-orban-viktor-konyv-ertekeles.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!