Németország a hazugság földje

2021. május 07. 08:57

A Bundestag-választás után az uniópártok tiszta lapot nyithatnak Magyarországgal.

2021. május 07. 08:57
Gunter Weißgerber
Gunter Weißgerber
Magyar Nemzet

„A szeptember 26-i Bundestag-választás politikai mérlegkészítés lesz tíz évvel a szövetségi köztársaság balfordulata, valamint hat évvel azután az évezredes hiba után, amelyet Angela Merkel 2015-ben elkövetett. A Német Szociáldemokrata Párt máris elintézte magát, az uniópártok (CDU/CSU) pedig még a jelentéktelenségbe való zuhanás előtt állnak, amit önmaguknak okoztak.

Vajon lenyelte-e időközben a német népesség mindkettőt, a köztársaság balra fordulását és a lehetővé tett népbeáramlást? Lehetővé tette-e a 2015-ös pusztító, téves migrációs döntés utáni, világ- és éghajlatmentésnek nevezett német erkölcsterror a német állami intézményekben megvalósult súlyos bizalomrombolás elkendőzését, ezt a kifejezetten baloldali–zöldpárti kampánycélt? Sikerült-e vajon úgy beadni ezeket a témákat a németeknek, hogy újraértékeljék a prioritásaikat, és a biztonsághoz, munkahelyekhez, gazdasághoz, energiához fűződő szabadság kerüljön a politikai napirendre a tömeges bevándorlás, a német társadalom multikulturális lerombolása, a genderizmus és még sok minden más ellenében? Sikerült-e vajon minden ráció ellenében a németeket egyedül üdvözítő témaként védelmezni a világ megmentéséhez fűződő német elbizakodottságot?

Most azonban először a választási harc van soron, amely ugyanakkor a várakozások ellenére sem a személyi kérdésekben, sem a programban nem végérvényesen világos az uniópártoknál. Az Armin Laschet melletti döntés ugyanis ideiglenes lehet. Június 6-án Szász-Anhaltban új tartományi parlamentet választanak, és ha a CDU nem éri el ott a célját, akkor újra felvetődhet a kancellárjelöltségről folytatott vita. Nagy a nyomás. Az uniópártoknak kétségkívül azzal a zöldpárti bástyával szemben kell győzniük, amelynek létrejöttében szerepet játszottak. Jelenleg nem túl jók a kilátásaik. A felmérések a Zöldek előnyét mutatják. Hogyan akarnak a választási kampányban az uniópártok tematikailag előretörni? Egyelőre az Alternatíva Németországnak (AfD) kivételével minden mértékadó párt – ideértve a CDU/CSU-t is – átadta magát a világmegmentés zöldprogramjának. Nem kecmeregnek ki gyorsan ebből. Ténylegesen most a Zöldek tematizálnak.

Jelenleg az uniópártoknak nincsen választási programjuk. El kell ismerni, hogy Armin Laschet – Markus Söderrel ellentétben – nagyobb teret szentel a zöldtémák és a gazdaság összeegyeztethetőségének. Várakozó állásponton lévő CSU-párti ellenfele legutóbb zöldpopulistább volt, mint a Zöldek. A CDU-n belül Angela Merkel valószínű távozása elmozdítja a védőleplet, és könyörtelen harcokat fed fel az irányvonalért. Merkel régi ellenfelének, Friedrich Merznek a képviselő-jelöltségével az uniópártok régi gazdasági szakértelme valószínűleg visszatér a Bundestagba. Vele együtt számos más CDU-jelölt is harcba száll, akik vissza akarják kapni a CDU-jukat, illetve akik hadat üzentek a merkelizmusnak.”

(A szerző 1990 és 2005 között a szászországi SPD-képviselők vezetője, 2019-ben kilépett a Német Szociáldemokrata Pártból)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2021. május 07. 18:52
-zsoltkom- "Németország a hazugság földje" Magyarország a hazugság földje. És akkor mi van? Egy centivel sem különbözünk más gyarló emberektől. "Orbán Viktor: A sportnak kulcsszerepe van az élet újraindításában" És tessék hazudik... Orbán olyan kövér, hogy az már a hajlatainak is egészségtelen... meg látványnak is. Tehát nem indult újra az élet... tehát hazudik. Magyarország hazudik.
szürkeSzarvas
2021. május 07. 11:27
Németországon csak 1 usai polgárháború segithetne,amely letörli a németeket lassan elpusztitani igyekvő deep state zsidókat. Vagy a Miurunk eljövetele. Egyéb opció nincs.
kizökkentidő
2021. május 07. 10:42
Idehaza csak uniópártok vannak.
Kup Lung
2021. május 07. 10:38
Kissé optimista a két ország közötti helyzet választások utáni rendeződését illetően. A korábbi akár barátinak mondható viszony már nem kifejezetten a két kormány(párt)on fog múlni. ----- Ugyanis a németeknél a zöldek előre törésénél nagyobb veszély az h a média átvette a langyos politikusaiktól az irányító szerepet (hagyták). És ez tartósnak látszik. Igazából ez diktálta eddig is az elhidegülést ütemét. ------ A CDU különösebben nem támadott minket (a migránskérdés ellentétes megítélése ellenére sem ,itt inkább mi támadtuk őket az a helyzet) mégis kialakult egy rossz szájíz a két ország között. Ezt egyértelműen a német média és pár újságírójuk számlájára írható. Új lapot kezdeni kormányváltáskor lehet de ezen sokkal nehezebb lesz változtatni. Már csak azért sem mert tényleg nem kell megfelelni egy másik ország médiájának egy kormánynak sem. Nem azért választják. ------
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!