Nem állunk tétlenül, és tabukat nem ismerve fogunk cselekedni

2021. május 28. 12:47

Az Európai Unió nem csak a brüsszeli intézményeket jelenti.

2021. május 28. 12:47
David Sassoli
24.hu

„Tizenöt hónappal a járvány kitörése után most újra kell gondolnunk életünket és társadalmaink működését. Egyetlen ágazat sem fog tudni visszatérni a korábbi életéhez a járvány elmúltával. A Covid nagyon világosan rámutatott erősségeinkre és gyengeségeinkre, arra, hogy min kell változtatnunk, és min tudunk javítani. Ez a megfigyelés egyaránt érvényes az európai és a nemzeti intézményekre, a vállalkozásokra, a politikai pártokra csakúgy, mint a szakszervezetekre, valamint a regionális és helyi önkormányzatokra. Szembe kell néznünk a Covid19 tanulságaival, és nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tapasztalatokat.

Ez a fájdalmas tizenöt hónap lehetőséget kell, hogy teremtsen mindannyiunk számára arra, hogy hatékonyabban, fenntarthatóbban és igazságosabban működjünk.

Az Európai Parlament ebben a szellemben a héten elindított egy minden képviselő előtt nyitva álló gondolkodási folyamatot intézményünk modernizálása érdekében. A cél, hogy megtaláljuk az intézmény megreformálásának módját a jogalkotási munka gyakorlása, a belső szervezeti felépítésünk, valamint a plenáris ülés és a szakbizottsági munka szerepe, továbbá a nemzetközi tevékenységünk terén is. Ebben a munkában központi szerepet játszik az Európai Parlament és a polgárok közötti kapcsolat és párbeszéd.

Röviden: szükségünk van egy elgondolásra, mielőtt módosítanánk szabályainkat és eljárásainkat. Ennek érdekében öt munkacsoport dolgoz ki elképzeléseket a Parlament jövőjével kapcsolatban. Ezekben a politikai csoportok, valamint új és tapasztaltabb európai parlamenti képviselők vesznek részt. Ez a mindenki előtt nyitva álló, interaktív platformon alapuló, alulról építkező folyamat ősszel, egy általános vitával zárul, a jogalkotási ciklus második felében kidolgozandó reformdokumentumról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2021. május 28. 18:15
Nincs már hiteletek, szemét komcsi patkányok.
tevevanegypupu
2021. május 28. 18:10
Atyavilág..még görbébb kell hogy legyen az uborka??
Lombi
2021. május 28. 18:10
Ez az újragondolt eu annyiban különbözik a szovjetúniótól, hogy sokkal lassabb és tohonyább.
Harangláb
2021. május 28. 17:53
Javaslatom az volna, hogy szüntessük meg az EP-t. Rengeteg pénzt takarítunk meg vele, és az Unió is jobban működne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!