Minden kornak megvannak a maga moslékkoalíciói

2021. május 15. 12:08

A II. világháború és a magyar moslékkoalíció összefüggésein merengett egy sort a delíriumos ember.

2021. május 15. 12:08
Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu

„A második világháború és a magyarországi moslékkoalíció összefüggésein merengett egy sort a delíriumos ember a Facebookon. Bizonyos szempontból szórakoztatóra sikerült. Azt írta:

»A II. világháború menetét a szövetséges hatalmak fordították meg. Az Egyesült Államok, Nagy Britannia és a Szovjetunió. Egy korábbi gyarmat, annak gyarmattartója és a kommunista ősellenség országa. Kövér görcsember moslékkoalíciónak hívná őket. Most is széles szövetség alakul korábbi riválisok között. Most itt, Magyarországon.«

És milyen jól tenné a házelnök úr, ha mosléknak nevezné a szövetségeseket is. Tudniillik azok voltak: moslékok. Előtte és utána is a fél világot elfoglaló, kifosztó, emberek millióit legyilkoló és rabszolgasorba kényszerítő moslékok.

Az atombombáival civilek százezreit elpusztító Egyesült Államok, amely azóta is országok sorát foglalta el, tette tönkre. Vietnámtól Irakon át Afganisztánig bezárólag ártatlanok millióit bombázták bele a földbe nagy jóságukban.

Nagy-Britannia, amely már a világháborúk előtt föltalálta a koncentrációs tábort és az iparosított népirtást. S amely a második világháborúban szőnyegbombázások sorát hajtotta végre polgári lakosság ellen, kizárólag a tömegpusztítás szándékával.

És az a Szovjetunió, amelynek generalisszimuszához képest Adolf Hitler »ipari tanuló« volt (idézet Hofitól). Sztálin is milliószámra irtotta az embereket, de ő – valami különös hóbortból – leginkább a sajátjait.

Ahogy az lenni szokott: a történelmet a győztesek írják. Így hát nem túl meglepő módon a szövetségesek saját propagandájuk szerint (amelyet ’45 óta nézetnek-olvastatnak velünk) ők voltak a »jók«, a túloldal meg a »rosszak«. A valóság viszont az, hogy a második világháborúban elvetemült, gonosz tömeggyilkosok néztek egymással farkasszemet. Két rossz oldal volt. A két oldal nagyhatalmai egyaránt emberiség és emberiesség elleni bűnök sorát követték el, s ezért valamennyi vezetőjüket (nemcsak Hitlert, hanem Sztálint, Churchillt, Rooseveltet és Trumant is!) az utókor örök megvetése kéne, hogy sújtsa. Ha már az igazságszolgáltatás sajnos nem érhette utol őket…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BalázsSzabolcs
2021. május 15. 22:08
Valaki valaszolja meg hogy miert a magyar nep az melynek az egyik fele zsenialisan bolcs es okos a masik fele meg zsenialisan hulye!!!
Robur
2021. május 15. 22:02
Így van pihálka. Pl. most Fidesz-Kdnp.
Rasdi
2021. május 15. 13:40
Ha már ő hasonlította a II. vh-s "szövetségeseket" a mostani moslékkoalícióhoz, nézzük azt is, mi lett annak a sorsa a "moslékosok" győzelme után. A szövetségesek szembefordulása egymással az állandó levegőben függő háborús fenyegetettséggel azonos "hidegháborús" időszak. Ami semmivel se volt különb a háborút megelőző "békés" időszaknál.
Fiorini
2021. május 15. 13:37
Moslék? Az USA és Nagy-Britannia NATO-szövetségesünk! Miért szövetkezünk velük akkor? (Persze, Hitlerrel is szövetkeztünk anno, bármennyire is próbáljuk most letagadni.) "Irakon át Afganisztánig bezárólag ártatlanok millióit bombázták bele a földbe nagy jóságukban" Szerény, de lelkes támogatást nyújtottunk és nyújtunk. -- "Magyarország – a környező európai államok viszonylatában is – jelentős számban, mintegy 900 fővel van jelen nemzetközi békeműveletekben" -- "A Magyar Honvédség részt vesz a NATO-irányítású afganisztáni Eltökélt Támogatás (NATO RSM) nevű misszióban is" -- "A Magyar Honvédség iraki műveleti részvételét legutóbb – 2021. december 31-i záró dátummal – a 49/2019. (XII. 11.) OGY határozat hosszabbította meg" https://www.parlament.hu/documents/10181/4464848/Infojegyzet_2020_62_honvedsegi_missziok.pdf/9fe7c180-a8a9-8573-c1ed-754bca3e026a?t=1601625018866
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!