Mennyit dolgozott Lázár János a várostól elvett 600 millió visszaszerzésén?

2021. május 09. 11:22

Szánalmas, hogy a Fidesz mennyire ostobának nézi saját szavazóit.

2021. május 09. 11:22
Márki-Zay Péter
Facebook

„Lázár János hírportálján olvasható, hogy képviselő úr (akit titkárának csatolt levele szerint még mindig miniszterként szólíthatunk) »gőzerővel dolgozott és lobbizott« a 600 milliós kormányzati elvonás kompenzációján. Lázár úr ismerői nem lepődnek meg, ha ismét kénytelenek vagyunk őt a valósággal szembesíteni:
– Lázár János, a város országgyűlési képviselője, februárban gúnyos levélben utasította vissza, hogy bármit tegyen az elvonás enyhítéséért (Markó Csaba levele csatolva)
– Lázár János egyetlen egyszer sem szólalt fel az elvonás ellen, egy levelet sem írt, egy találkozóról sem számolt be, egy bejegyzést sem szentelt a város problémájának a közösségi oldalán...
Polgármesterként én ugyanebben az időben a következőket tettem a várostól elvett több milliárdos forrásért:
– szerveztem és részt vettem tiltakozó akciókban és felszólalásokban az írott és elektronikus médiában, közösségi oldalam fejlécét is erre használtam
– a Megyei Jogú Városok Szövetsége, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, valamint a Szabad Városok Szövetsége szervezésében közösen hallattuk hangunkat, a városi díszvilágítás és közvilágítás lekapcsolásával is tiltakoztunk
– nemcsak a város megsegítését mereven elutasító Lázár Jánosnak küldtem el levelemet, hanem Pintér Sándor belügyminiszternek és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek is, személyesen tárgyaltam Gulyás Gergellyel és Balla György miniszteri biztossal is
– mindannyiuknak elküldött kérelmünkben nemcsak az idei 600 milliós iparűzési adó kompenzációját kértük, de azt az 1,38 milliárdot is, amit minden tisztán fideszes vezetésű megyei jogú város megkapott december 24-én, de egyetlen ellenzéki sem.
Felsoroltuk továbbá a gépjárműadó, idegenforgalmi adó tavalyi elvonását, a kiesett parkolási bevételeinket, lecsökkent iparűzési adónkat és kiesett önkormányzati bevételeket (strand, menza, művelődési ház), valamint a védekezés költségeit.
Nagy megnyugvással és elismeréssel vettem tudomásul a kormány eheti döntését a nekik beadott kérelmünkben szereplő 600 millió forint teljes kompenzálásáról, nemcsak a város anyagi helyzete miatt (az összeg a költségvetésünkben szerepelt, ha nem kapjuk meg, kiadásokat kell kihúzni), hanem azért, MERT MOST VALÓBAN PÁRTSEMLEGES, OBJEKTÍV DÖNTÉS SZÜLETETT.

Éppen ezért szánalmas, hogy a Fidesz mennyire ostobának nézi saját szavazóit:
– dicsekszenek azzal, hogy pártoktól és politikai befolyástól mentes döntést hoztak
– és dicsekszenek azzal, hogy ezt fideszes képviselők (pl. Lázár János) politikai befolyásának köszönhetjük...
Jobban belegondolva persze közvetetett módon valóban Lázár Jánosnak köszönhetjük a kormányzati elvonás 100%-os kompenzációját: a kormány ugyanis politikamentesen három csoportba sorolta a településeket, és csak a legszegényebbek, legalacsonyabb adóerővel rendelkezők kaptak vissza 100%-ot (a Lázár szerint »pangó város« Szeged csak 75%-ot kap, Szombathely, Székesfehérvár és mások pedig semmit).

LÁZÁR JÁNOS KÉT ÉVTIZEDES URALKODÁSA, A MEGÍGÉRT, DE ELMARADT NAGYBEFEKTETŐK, VESZTESÉGES LÁTVÁNYBERUHÁZÁSOK, ELVÁNDORLÓ LAKOSSÁG NYILVÁNVALÓAN HOZZÁJÁRULTAK AHHOZ, HOGY HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MOST A 100%-BAN KOMPENZÁLT, LEGSZEGÉNYEBB VÁROSOK KATEGÓRIÁJÁBA ESIK.
EZT KÖSZÖNHETJÜK LÁZÁR ÚRNAK.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. május 11. 13:54
Ha tudnád, hogy mi milyen ostobának nézünk!
Krupp Skya
2021. május 10. 05:44
Ez a kocka fejű majdnem olyan mint a Rubik kocka, csak egy különbség van, akár merre csavarod mindig piros. :)))
civis72
2021. május 09. 20:57
Lázár János nem dolgozik helyetted ? ...szemét fideszes
akiaki
2021. május 09. 19:32
a kockafejű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!