Megsegítsük-e a covid-válság áldozatait?

2021. május 03. 18:42

A Párbeszéd és az ellenzék válasza: IGEN, a Fidesz válasza: NEM.

2021. május 03. 18:42
Tordai Bence
Tordai Bence
Facebook

„A Vállalkozásfejlesztési Bizottság mai ülésén a fideszes képviselők két kézzel szavazták le azt az általam benyújtott, 11 elemű javaslatcsomagot, amely a gazdasági válságkezelés legfontosabb teendőit írta volna elő a kormány számára.

Megemelt bértámogatás, jövedelemtámogatás az önfoglalkoztatóknak, újranyitási támogatás, álláskeresési járadék bővítése, táppénz emelése, válságkezelő alapjövedelem, TB-ellátás szigorításának visszavonása, közmunkabér emelése, távolléti díj a gyermeket nevelő dolgozóknak, az önkormányzatok kompenzálása – címszavakban ez volt a javaslatunk lényege.

De hiába volt Magyarországon az egyik legmagasabb a jövedelemcsökkenést elszenvedők aránya (41%, 5-ből 2 ember!), hiába költött a kormány rekordalacsony összeget az emberek megsegítésére (és ezermilliárdokat egészen másra…), a Fidesz még ma sem látja be, hogy teljes tévúton jár. Még mindig azt hiszik, hogy a közpénzt nem a közérdeknek megfelelően, hanem a saját, önös pénzügyi érdekeiket követve kell elkölteni.

Végzetes tévedés. Sok bajba került ember számára szó szerint végzetes, hogy nem kap segítséget az államtól.

De a Fidesznek is ez a tévedés lesz a végzete: az érzéketlen, urizáló tolvajkormányzásnak az emberek véget fognak vetni 2022-ben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2021. május 04. 11:23
Néhány szösszenet Tordai eszméletlen agymenéséből: "4. vezesse be a válság okozta jövedelemkiesést ellensúlyozó ALAPJÖVEDELMET, amely minden állampolgárnak legalább havi 100 ezer forint jövedelmet garantál;" "5. a közmunkabért emelje fel a minimálbér szintjére;" "11. Állam által fizetett, a fizetésükkel megegyező „távolléti díjt” kapjanak azoknak a dolgozók, akiknek otthon kell maradniuk a gyermekükkel vagy gyermekeikkel." A 12. pontot azonban elfelejtették benyújtani, pedig biztosan ebben lett volna leírva, hogy miből telik mindezekre.
Krupp Skya
2021. május 04. 06:31
A majmok is segítik egymást, oda adják az éhezőnek a banán héjat, persze lehet te azt is megeszed a parizer mellé.
balbako_
2021. május 04. 06:10
Kiállna a sarokra és aki arra jár annak pénzt adna szavazatért cserébe. Balfasz!
linkeloe
2021. május 03. 22:46
Tordai! Aztán tőled mit kaphatnánk? Banánt? Vagy szájvizet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!