Magyar modell

2021. május 09. 10:35

Fontos üzenettel érkezett a magyar delegáció Portóba, a pénteki szociális csúcstalálkozó előestéjén.

2021. május 09. 10:35
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Amikor az úgynevezett szociális pillérről van szó az Európai Unióban, Magyarország pontosan tudja, mit akar, és a már bevált, működő jó gyakorlatokat szívesen megosztja másokkal is. A magyar modellt a portói csúcs előtt Orbán Viktor kormányfő így foglalta össze: Magyarország munkaalapú társadalmat hozott létre, amely teljes foglalkoztatottságra, erős családpolitikára, a hazai össztermék öt százalékát kitevő családtámogatásokra épül.

A józan eszünk diktálja ezeket az alapvetéseket, de meglepő módon ezek távolról sem mindenhol egy­értelmű dolgok. Általánosságban persze sokan mondják, hogy persze, a munka fontos, a család fontos, de nem mindenhol a magyar modellt alkalmazzák – ugyanis ha felvállaljuk ezeket az elveket, akkor világosan ki kell mondani azt is, mit utasítunk el. A munkaalapú társadalom nem segélyekre, hanem munkára épül. A családtámogatás pedig egy nagyon tudatos politika, amelynek egyik alapelve, hogy a demográfiai gondokat nem bevándorlótömegek importálásával, hanem a családok, a gyermekvállalás támogatásával akarjuk orvosolni.

Ezt már nem veszi be olyan simán a nyugati liberális elitek gyomra. Vannak kulturális, történelmi háttérből fakadó különbségek az európai népek között, de az emberek nagy többsége mindenhol úgy gondolkodik, hogy a munka jó, a családtámogatás jó.

Látványos ellentét feszül a liberális elitek és az átlagemberek véleménye között. Erre remek példa, hogy néhány éve svéd baloldali politikusok hisztérikus cikkekben keltek ki a magyar családpolitika ellen, mert az a harmincas évek Németországát juttatta eszükbe. A közösségi oldalakon számos, normálisan gondolkodó svéd ember vetette fel, hogy mégis, mi a rossz abban, ha Orbán Viktor, a magyarok miniszterelnöke azt szeretné, hogy több magyar gyerek szülessen. A liberálisok megbetegítik, elsorvasztják a társadalmakat azzal, hogy elhitetik az emberekkel, bűnösnek kell érezniük magukat attól, hogy a sajátjaik felé húznak.

Mondhatja teljes meggyőződéssel egy svéd baloldali politikus, hogy neki mindegy, svéd gyerekek vagy szomáliai gyerekek születnek többen Svédországban, az emberek elsöprő többsége ezt nem így fogja gondolni, akkor sem, ha befogják a száját. Miközben a magyar delegáció a munkahelyteremtésre, családtámogatásra és innovációra épülő sikeres magyar modellt hirdeti Portóban, a balliberális oldal láthatóan alkatilag képtelen rá, hogy hatékonyan képviselje és megvédje a magyar érdekeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. május 11. 13:59
Apponyi Albert gróf 1920-ban honnan tudhatta előre, hogy magukat fogják elvágni ezek az országok?
tacsi90
2021. május 10. 08:23
jaja, értem én. tehát nem szavazta meg orbán, hogy ugyanannyit keressen a győri audis, mint a németországi audi melós. ez a lényeg, a többi csak üres magyarázkodás.
tacsi90
2021. május 09. 17:30
orbán európa leggátlástalanabb neoliberális gazdaságpolitikáját hozta össze, ifjúkori mestere soros györgy elégedett lehet a tanítványával! -a fejlett világban az egyik legalacsonyabb a multinacionális vállalatok tásasági adója (9%) -a legrövidebb ideig folyosít a bajba jutott munkavállalóknak juttatást (90 nap). -400 órás túlóra keret -27%-os, európa rekord ÁFA. -mellesleg felvett a vajda kb 1200 milliárd hitelt a kommunista diktatúra kínától -kb 3000 milliárd hitelt a putyini diktatúrától -nem szavazta meg az európai minimálbért, nehogy az audinak-mercedesnek ugyanannyit kelljen a győri vagy a kecskeméti melósnak fizetni, mint a németországi melósnak... ez az orbáni gátlástalan neoliberális gazdaságpolitika néhány pontban!
yndi
2021. május 09. 12:58
"Orbán Viktor, a magyarok miniszterelnöke azt szeretné, hogy több magyar gyerek szülessen" 11 éve kétharmaddal kormányoz. Mit ért el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!