Konzervatív újságírót agyonlőni nem kell félnetek, jó lesz!

2021. május 26. 18:02

Bocsánatkérésről pedig még beszélni is felesleges.

2021. május 26. 18:02
Pomichal Krisztián
Ma7.sk

„Arpád (sic!) Soltész nevét a vérnyomására érzékeny, nemzetben gondolkodó felvidéki magyar olvasó évekkel ezelőtt legfeljebb csak felkapcsolt villanynál ejtette ki, mára azonban Soltész publicisztikája az öncélú provokáláson kívül nem sok egyébbel szolgál. Megöregedett, elfáradt, nem csoda, hogy vagdalkozik. Most például azzal, hogy golyó általi halállal fenyeget konzervatív újságírókat.

Matej Gašparovič a konzervatív Denník Štandard újságírója hosszú cikket közölt arról, hogy a korábban Soltészt és őt is alkalmazó Ján Kuciak Oknyomozó Centrum (sőt, Soltész egyike az alapítóknak) milyen nyugatról ismerős, progresszív politikai motivációk mentén végzi a munkáját. Soltésznál leginkább az verte ki a biztosítékot, hogy a korábban a centrumnak dolgozó Gašparovič nekimegy egykori kenyéradó gazdájának. 

A szlovák zsurnalisztika Balázs Palija (a személyeskedő megjegyzést remélem megbocsájtja az olvasó, de ha gyilkossággal lehet viccelni, akkor talán frizurákkal is) azonban nem fáradt azzal, hogy cáfolja volt kollégája állításait.

Követőivel inkább azon kezdett el poénkodni, a Gašparovičhoz hasonló, liberális kánonból kibeszélő újságírókat milyen eszközökkel lehetne visszaterelni a helyes útra. Soltész egyik követője például azzal poénkodott, hogy a »végzetes hülyeségre« 5,56-tól 12,7 milliméterig terjedő kaliberű »vakcina« jelenthet gyógyírt. A Kuciak-gyilkosság országában ilyesmivel viccelni már eleve ízléstelen dolog, de az, hogy a meggyilkolt újságíró nevét viselő oknyomozó csoport egyik volt vezetője, jelesül Soltész még lájkolja is ezt a kommentet, majd hozzáfűzi, hogy a 12,7 mm-es vakcina inkább elefántoknak való, túlmegy azon a határon, amelyet szó nélkül lehet hagyni! Még akkor is, ha épp egy liberális újságíró követi el ezt a baromságot.

A teljes kommentfolyam most is elérhető Soltész Facebook-oldalán. Érdemes átfutni, szépen szemlélteti a liberális befogadószellemet.Gašparovič természetesen később megkereste Soltészt, ugyan mondja már el, korábbi kollégájaként miként tartja elfogadhatónak, hogy a meggyilkolásán viccelődnek, de az nem kívánt reagálni, nagy bátran csak annyit közölt, nem szeretné, ha Gašparovič bármikor a jövőben megkeresné őt. Soltész egyébként a Kuciak nevét viselő oknyomozó csoportot irányító PT elnökeként szerepelt a csoport honlapján, majd amikor Gašparovič rákérdezett erre a PT munkatársainál, eltüntették Soltész nevét a honlapról, a Štandard újságírója még egy perrel való fenyegetést is kapott a nyakába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2021. május 27. 14:42
Én csak azt nem értem, hogy ezek, miért álcázzák magukat mindig valamilyen más nemzetiséggel és annak vezeték és kereszt nevével? illetve értem én, csak nem szeretem.
zsanett-kúnrum
2021. május 26. 19:10
A kulturalis libernyaksag elföldel ( elas, beszervez, eladósít stb)aztan önkritikat alkalmaz
kispufi
2021. május 26. 18:15
Mennyire egy anyag ez az embernek látszó emberalatti típus mindenhol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!