Mégis hogyan lehet Karácsony Gergelynek diplomája nyelvvizsga nélkül?

2021. május 12. 22:19

Milyen előjogok alapján mentesült Karácsony Gergely a nyelvvizsga követelmények alól?

2021. május 12. 22:19
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Égető kérdések: mégis hogyan lehet Karácsony Gergelynek diplomája nyelvvizsga nélkül? És hogyan taníthatott adjunktusként az egyetemen?

A diploma megszerzésének 1996 óta feltétele a nyelvvizsga – a legtöbb alapszakon egy középfokú vizsgát kell tenni a harmadik év végéig, a mesterképzésben pedig gyakran felsőfokú vagy szakmai bizonyítványt is kell szerezni, az előírások képzési területenként változnak. Természetesen kiskapuk vannak, például fogyatékosság esetén, ezekről az eshetőségekről itt lehet részletesen olvasni: https://bit.ly/3yajAPA

Karácsony Gergely ugyan a legutóbbi Facebook posztjában sem állította, hogy rendelkezik nyelvvizsgával, de egy biztos: 2013-ban még nem volt nyelvvizsgája. Ezt az Átlátszó 2013-as cikkéből lehet megtudni, amelyben minden képviselő nyelvtudásáról egy körképet készítettek. Ekkor a Párbeszéd azt közölte a lappal, hogy Karácsony Gergelynek nincsen nyelvvizsgája semmilyen nyelvből. A cikk itt érhető el: https://bit.ly/3bp7YhQ

Ennek ellenére az önéletrajza szerint 1995-2000 között az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében szerez szociológia egyetemi diplomát. Ezek szerint az övé volt az utolsó olyan évfolyam, ahol még nem volt kötelező a nyelvvizsga a diploma megszerzéséhez?

Ugyancsak az életrajza szerint 2004-től a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének oktatója volt először tanársegédi, majd 2008-tól adjunktusi beosztásban. 2007-től pedig az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Politikatudományi Intézetének PhD-hallgatója volt, de arról már nincsenek hírek, hogy megszerezte-e a doktori fokozatot. Vélhetően a nyelvvizsga hiánya miatt ez nem sikerült neki, hiszen ehhez két nyelvvizsga is kéne.

Ez ugyanakkor már több kérdést is felvet: én még sosem találkoztam (pedig 5 évet jártam egyetemre) olyan adjunktussal, aki sem doktori fokozattal, sem nyelvvizsgával nem rendelkezik, az általam ismert egyetemek esetében ez alap elvárás az adjunktusokkal szemben. Itt van például a Semmelweis Egyetem szabályzata: https://bit.ly/3fhzbny, itt pedig a Corvinusnak egy adjuntusi hirdetménye: https://bit.ly/3w1cB9I

Mindez nagyon sok kérdést felvet! Milyen előjogok alapján mentesült Karácsony Gergely a nyelvvizsga követelmények alól? Hogyan oktathatott így az egyetemen?

Itt van Karácsony önéletrajza a parlament oldalán: https://bit.ly/3eDJ1RM”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 447 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 14. 15:38
Rohadtul elegem van ebből a deákból meg az összes fasiszta fideszesből, akik keményebben irtják az ellenzéket mint a nnó a fasiszták ! Üzenem ennek a kis kölöknej, hogy ha Orbán főnijének a tartó tisztje a Föld második legnagyobb hatalma Elnökének jó sora van anélkül, hogy a kinain beszélne másik nyelvet, akkor a kis Magyarországna elnökének sem hiányzik ! Mert bizony Hszi Csin-ping /Xi Jinping/ Uraságnak Kina nagyhatlamú urának egyetleegy nyelvvizsgája sincsen /forrás Magyar Nemzet: A szabad világ vezetője/. Ha néha a cikk írója olvasná a főnije ujságját, akkor most nem irogatna ! De megnyugodhat deák uraság, Karűácsony még fiatal és akár egy év alatt meg is tanúlhatja az angolt, de Orbán már nem lesz fiatalabb és fogás annyi van rajta mint csillag az égen !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Karbantartó9
2021. május 14. 12:38
Úgy lehet, ahogy gyurcsánynak!
fogas paduc
2021. május 14. 12:03
Akkor elmondható, hogy Kari legalább egy nyelven ért a semmihez.
fogas paduc
2021. május 14. 12:01
Büfé szakon nem kell nyelvvizsga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!