Iványi Gáborék emlékművet állítanak a koronavírus magyar áldozatainak

2021. május 06. 06:56

Egy részük most is élhetne, ha a hatalom nem üldözi el az orvosainkat és ápolóinkat.

2021. május 06. 06:56
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Facebook

„Támogatom a koronavírus-járvány hazai áldozatainak tervezett emlékművet! Most hallottam az Egyenes Beszédben, hogy Iványi Gáborék emlékművet terveznek állítani a koronavírus-járvány magyarországi áldozatainak. Ez egy nagyon fontos és tiszteletreméltó kezdeményezés, amit tiszta szívemből támogatok. Bármire is van szükségük, rám számíthatnak, ahogy eddig is.Igenis jár az emlékmű annak a közel 30 ezer honfitársunknak; nagyszülőknek, szülőknek, férjeknek, feleségeknek, gyerekeknek és barátoknak, akik egy része talán most is élhetne, ha a hatalom az elmúlt tíz évben nem üldözi el az orvosainkat és ápolóinkat, és nem az egészségügyi ellátásunkon spórolja meg a hétvégi helikopterezés árát.

Tudom, hogy a gyászoló családok fájdalmát, a feldolgozhatatlant feldolgozni próbáló hozzátartozók lelki terheit egy emlékmű nem fogja enyhíteni. Mert azt semmi sem enyhítheti. De azoknak, akik úgy köszöntek el a családjuktól, hogy majd pár, kórházban töltött nap vagy hét után haza fognak menni, de erre már soha nem volt lehetőségük, igenis jár, hogy emlékezzünk a küzdelmükre. Mert nem csak a családjuknak, barátaiknak hiányoznak. Nem csak az ő veszteségük, hanem mindannyiunké. Ez közös nemzeti tragédiánk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2021. május 07. 01:26
Értem. Tehát, nem volt elég kórházi ágy, nem volt elég gyógyszer meg infúzió, nem volt elég lélegeztetőgép (vagy éppen túl sok volt?), oxigén, CT és EKG, az orvosok osztályozták a betegeket, és a munkaigényeseket ezrével rakták ki a csöpögő plafonú, málló vakolatú, fűtetlen folyósokra meghalni. Ám, ha a kormány nem akarta volna tisztességtelenül emelni a fizetéseket, nem akarta volna álnok módon eltörölni a mindenkinek jó hálapénzt, nem akarta volna szándékosan az ország másik végébe vezényelni az összes, gyermekét egyedül nevelő ápolónőt, és ezzel nem üldözi utcára és nincstelenségbe az egyenes gerincű kisebbséget, akkor mindez nem lett volna. Hát persze... – Aljas halálkufárok vagytok ti, mélysötét, aljas demagógia, amit műveltek, ráadásul kidolgozott (és elszólt) terv alapján. A bosszúvágytól elborult agyaddal már azt sem veszed észre, hogy a terveddel lényegében szembe köpöd az egészségügyben dolgozókat, mert a kórházi szobákban az orvosok és a nővérek gyógyítanak, és nem a kormány... Eladtad a lelked az ördögnek Klára! Te már csak egy gazdatest vagy akiből a gazdáid kénköves bűze árad. Menj is a pokolba! De jó, hogy nem ti kormányoztok !!! (Megjegyzem, a középkori járványokhoz kapcsolódó, jól ismert pestis-oszlopok szép mementói a túlélők gyászának és emlékezetének, ám egyik sem akar politikai manifesztum lenni, és végképp nem akar hazugságoknak emléket állítani. Mert ilyen a polgári közösség tisztessége.)
Bátya62
2021. május 06. 22:31
1.Iványi túl messzire ment. 2.Más hívő ember nem számít, csak aki Orbánt gyalázza.? Az az igazi...
yanoo
2021. május 06. 21:05
Iványi Gáborék emlékművet állítanak a koronavírus magyar áldozatainak Penz Andrásné fog ünnepélyesen koszorúzni?
Krupp Skya
2021. május 06. 18:22
Én azoknak állítok emléket akiknek kilőttétek a szemét. Ezentúl a Szemlőhegyet Szemkilőhegynek fogom nevezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!