Előre a „kádári úton”?

2021. május 01. 19:09

A miniszterelnök pénteki nyilatkozata megdöbbentő önbevallás.

2021. május 01. 19:09
Magyar Ügyvéd
Magyar Ügyvéd

„A tudás, a szorgalom és a tehetség mikor volt szempont, amikor a Fidesz 2010 után nagytakarításba kezdett az egész állami közigazgatás területén? És azt a szempontot, hogy senkit nem lehet megkülönböztetni világnézetükre vagy politikai meggyőződésükre tekintettel, vajon mikor érvényesítették? De nem idegen a NER-től az sem, hogy a politikai vélemény- és akaratnyilvánítást állami kényszer alá vonják.

Idézzük csak megint Orbánt: az egyetemek ne váljanak »valami globalista, nemzeti karakterüket elvesztő intézményekké«. Mi ez, ha – bár a másként gondolókért egyelőre nem jön a fekete autó, mert ők csak a hallgatói státusukat vagy az állásukat veszíthetik el – nem közvetett állami kényszer? A miniszterelnök pénteki nyilatkozata megdöbbentő önbevallás: számára az általa gyűlölt kádári rendszer »haladó hagyományainak« felélesztése a kívánatos út.

Végezetül idézzünk a Budapesten tárt karokkal várt Fudan Egyetem statútumából: az egyetem hű a Kínai Kommunista Párt vezetéséhez, végrehajtja a párt oktatáspolitikáját, elfogadja a marxizmus vezető szerepét, a szocialista oktatásirányítást, és hogy a Fudan (a nép mellett) a KKP-t szolgálja.

Csak azt üzenhetjük Orbánnak is: előre a »kádári úton«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2021. május 02. 17:34
önbevallás...vallomásnak mongyák (sic) - még az igazságszolgáltatásban is - nem?!
Agnieszka
2021. május 02. 15:48
Magyarról csak annyit, hogy a devecseri vörösiszap katasztrófán szépen nyerészkedett. A Magyar Ügyvéd címet kisajátítja.
Burmin
2021. május 02. 15:16
Biznisz ügyvédek, nyomoroncok, mentek a süllyesztőbe !
zolizolizoltan
2021. május 02. 12:49
A tudományos munka csakis globális lehet, mert ma annyira komplex a tudományos kutatás és felfedezés, hogy sok ország együttműködése szükséges a legjelentősebb felfedezésekhez. Ezt minden tudományos kutató ismeri, Palkovicsnak is tudja. Csak egyedül Orbán, a jogász nem ismeri? Ennél többre tartom a jogtudományt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!