Csalódtam a Partizán Gulyás Mártonjában

2021. május 27. 07:09

Révész Máriusznál a szokásos, alázós interjúkészítéssel élt. Nem volt korrekt.

2021. május 27. 07:09
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Bevallom, hogy csalódtam a Partizán Gulyás Mártonjában. Elindult egy folyamat: egy bekérdezős, de korrekt interjúsorozat, ami Révész Máriuszszal befejeződött. Az eddigi interjúk az alanyok hitelességéről, felkészültségéről szóltak. Amiből ki lehetett jönni győztesen – ahogy Gajdics Ottó tette, vagy vesztesen, ahogy Fekete-Győr András járt. Most Máriusznál viszont a szokásos, alázós interjúkészítéssel élt. Nem volt korrekt. Itt a múltkor felsoroltunk érvelési hibákat, mind használta Gulyás. Az oktatással zaklatta, pedig nem területe –, ennek ellenére Máriusz szépen, okosan válaszolt. Olyan törvényjavaslatot, miniszterelnöki beszélgetést kért tőle számon, ami nyilvánvalóan hülyeség, hiszen mindenkinek van egy területe és nem szokott a máséba beleokoskodni. Cégeknél: hunting territory (vadászterület) – a legnagyobb konfliktusok abból vannak, ha az egyik munkatárs átkódorog a másik területére. Máriusz azt válaszolta, amit válaszolhatott, hogy megszavazza, ha lesz ilyen javaslat és elismerte, hogy sajnos nem jöttek be egyelőre az oktatással kapcsolatos tervek.

Az is érvelési hiba volt, hogy minősített és összeugrasztott – például te vagy az „emberarcú” fideszes – mintha a többinek nem lenne emberarca. Erre is jól felelt Máriusz – köszöni, ha emberarca van. Ha elkezd védekezni, igazzá válik a hamis állítás. Szájába adott Máriusznak olyan dolgokat, amiket nem mondott: „Horn tanítvány Orbán!” – Máriusz szerencsére minden labdát leütött, ezt is. Természetesen elkerekedett szemekkel tiltakozott, hogy semmiben sem Horn tanítvány Orbán. Gyakorlatilag Gulyás hozott biliket és sorban Máriusz fejére öntötte, pedig egyik se az ő felelőssége volt, nem ő mondta és nem az ő területe. Ennek ellenére mindegyik témakörben hitelesen, nyugodtan és felkészülten válaszolt Máriusz. Igen, kevés a tanárok fizetése. Igen, teljesen jogosan nem vall be megtakarítást Orbán. Igen, akkor vitázunk, ha a politikai érdekünk úgy diktálja.

Jelenleg senkinek se lesz politikai érdeke bemenni Gulyáshoz – a hitelteleneknek azért, mert akkor kiderül, hogy a királyok meztelenek. A hiteleseknek azért, mert Gulyás elvesztette a korrektségét és ugyanazt a fajta bunkósbotos interjúkészítést folytatja, ami minden csatornán dívik...Máriusz végülis ennek ellenére jól járt ezzel az interjúval – mert türelme, alázata, hitelessége és felkészültsége felemelte őt. Mert ezek olyan erények, hogy trükkök százaival se lehet lerombolni. Nyilván Gulyás nem talált fogást Máriusz múltjában, ezért mindenféle mást dobált rá, amit a szekrényben talált. Így viszont örülök, hogy én soha nem mentem be Gulyáshoz és ezek után másnak se ajánlom! Sajnálom, pedig felcsillant a remény, hogy elkezdődik egy korrekt párbeszéd!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WLaci
2021. május 28. 12:47
"Máriusz" egy sokadvonalbeli futottakmég, és teljesen felesleges vele interjúkat csinálni.
c.critical
2021. május 28. 01:52
Fruzsi, az van, hogy kommunistákban nem lehet (elég nagyot) csalódni.
adonyi29
2021. május 27. 23:10
Szerintem ez hülyeség, egy ilyen műsorba ez is bele kelljen férjen. Ráadásul ez ugyanolyan érvelés, mint amit Fegyőr barátai használtak, hogy a mesterüket védjék a totális szétégéstől . Én elhiszem, hogy Révész Máriusz egy jó ember, de ettől még nem lesz jó politikus és jó interjúalany. Azt is elfogadom, hogy egy néppártnak ilyen karakterre is szüksége van. Viszont az elvárásainkat is úgy kell belőni az illetövel kapcsolatban. Gulyás pedig ilyen. Nekem sokkal jobban fáj, hogy a köztévé a közszázmilliárdról ennél sokkal gázabb produkciót tesz le az asztalra évek óta...
simonvitéz
2021. május 27. 21:49
Csalódtál? Én soha nem is hittem benne, úgyhogy megkiméltem magam ettől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!