A német–francia–V4 hárompilléres erőközpontról

2021. május 19. 07:02

Mi, közép-európaiak látványos megkülönböztetést szenvedünk el.

2021. május 19. 07:02
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Facebook

„Orbán Viktor miniszterelnök a postoj.sk oldalnak adott interjújában azt javasolta, hogy a V4-országok törekedjenek arra, hogy a német–francia tengelyen forgó Európai Uniót német–francia–V4 hárompilléres erőközponttá alakítsák. Mikuláš Dzurinda, korábbi szlovák miniszterelnök viszont ezt elutasította, elmélete szerint ugyanis ez a javaslat csak az Unió belső széttagoltságát erősítené.

 A magyar miniszterelnök 7-ik Szamizdatjában válaszolt a szlovák politikusnak. Az tény, hogy mi, közép-európaiak látványos megkülönböztetést szenvedünk el. Csak, hogy egy példát említsünk, a központilag kezelt uniós programok esetében tapasztalt aránytalanságok nemcsak siralmasak, de megalázóak is mind honfitársaink, mind pedig a szlovákok számára. Nem kellene végre a nyugatiakkal egyenrangú tagállamként viselkednünk? Nem jött még el az ideje, hogy megszervezzük magunkat, és kiálljunk az érdekeink mellett? Szerintünk a magyarok és a szlovákok is többet érdemelnek annál, hogy ők legyenek Európa balekjai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. május 19. 20:54
Ahhoz erő is kellene. Melyik V4 vezető nem adná el akár a saját anyját is egy német vagy francia autógyárért? Minden V4 tagállamnak fontosabb a Németországgal, az Amerikai Egyesült Államokkal való kapcsolata, mint az egymással való. Így pedig nem lesz sikeres az "erőközpont", a nagyobb és erősebb játékosok könnyedén ki tudják játszani.
Robur
2021. május 19. 16:40
Ügyes vagy Zolika! Szépen visszaböfögöd orbán szavait.
Somaa
2021. május 19. 16:21
Ezek a tenyérbemászó féreg trollok papagájkommandósok, nagyon hasznos hülyék az ellenék számára is, mert tőlük lesz még undorítóbb ez a náci hazaáruló NER talib falka...
Pelso j.
2021. május 19. 13:25
"német–francia–V4 hárompilléres erőközponttá alakítsák" Hogyne, a németek és franciák pont erre várnak rég. Hogy tudta ezt kimondani röhögés nélkül.....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!