Undorodom a demagógia minden formájától

2021. április 18. 20:38

Látom, hogy az összes ellenzéki párt kitette, hogy elértük a 25 ezer elhunytat.

2021. április 18. 20:38
Hont András
Hont András
Facebook

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy egy ellenzéki Fidesz most akkora halálkampányt tolna, hogy ahhoz képest egy gyászszertartás maga lenne a Riói Karnevál. Ráadásul jó eséllyel hergelne az összes »kommunista vakcina« ellen, Putyin pincsijei mellett Hszi Csin-ping csau-csaujait is emlegetné.

Azt is rettenetesen utálnám.

De ugye ezt nem kell szeretnem ellenoldali kiadásban sem? Látom, hogy az összes ellenzéki párt kitette, hogy elértük a 25 ezer elhunytat, és van olyan szervezet, amelyik azt is hozzátette, hogy ez olyan, mintha eltűnt volna Kazincbarcika majdnem teljes lakossága. Azt nem tette hozzá, hogy egy átlagévben eltűnik egy teljes Győr az országból. Igaz, hogy közben születnek is emberek, és a kettő közötti különbözet jelenti az egyik legfontosabb demográfiai mutatót.

Mindez azért különösen bosszantó, mert egy olyan ellenzéknek, amelyik akar is valamit, egyáltalán ellát addig, hogy akarjon valamit, éppenséggel lenne mit mondania. Százezrek szembesültek az elmúlt hónapokban azzal, hogy milyen problémákkal küszködik az egészségügy, hogy mit okozott a másfél évtizedes demagóg kampány (»az egészségügy nem üzlet«) és az ebből logikusan következő folyamatos forráskivonás. (Hiszen, ha egy területtel kapcsolatban irreálisak az elvárások, konkrétan: ingyen gyógyítson meg mindenkit, akkor azon a területen nem lehet sikert fölmutatni, tehát a látványpolitizálás át fog csoportosítani oda, ahol eredményeket tud produkálni).

Értem, hogy ez sokkal bonyolultabb, és nem lehet egy mémmel elintézni, csakhogy az igazsága nem is néhány hétig/hónapig tart, amikorra a sokkoló adatokra már nem emlékszik senki. Pontosabban mindenki arra emlékszik, amire emlékezni akar, vagy amire emlékeztetik - és a kormánynak némileg több eszköze van az emlékeztetésre. Így arra is, hogy az ellenzék jelenleg mivel kampányolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. április 19. 20:32
"Teljesen biztos vagyok benne, hogy egy ellenzéki Fidesz most akkora halálkampányt tolna, hogy ahhoz képest egy gyászszertartás maga lenne a Riói Karnevál. Ráadásul jó eséllyel hergelne az összes kommunista vakcina ellen, Putyin pincsijei mellett Hszi Csin-ping csau-csaujait is emlegetné." Banti, abban is teljesen biztos lehetsz, hogy itt ha a mostani ellenzék lenne kormányon, kb olyan pótcselekvés folyna, mint amit fenyőünnep ki bírt magából adni, tesztelne, meg sajnálkozna, hogy a fidesz mindent elbaszott, ezért semmit nem tud tenni. És a halálkampánynak teljesen jogos alapja lenne, hogy hullanának az emberek, mint a legyek. Nem heccelne semmilyen kínai meg orosz vakcina ellen, mert az egyszerűen nem is lenne elérhető! A felcseréléses játékban nem csak a sapkákat cseréljük, hanem mindent, vagy ennyire komplexen már nem sikerül gondolkozni azzal a furmányos pici agyaddal?
néhai Ch.Pilot
2021. április 19. 16:38
"Undorodom a demagógia minden formájától" Én is. És ebbe a Mr. Alan Hont-féle demagógia is beletartozik.
Krupp Skya
2021. április 19. 16:15
"Látom, hogy az összes ellenzéki párt kitette, hogy elértük a 25 ezer elhunytat." Ha csak ezzel tudnak nyerni akkor érthető, mert programjuk az nincs nekik, maximum, hogy mindenkit becsukunk, meg mindent elveszünk. Gyurcsány lenne hatalmon már 100.000 ezer körül lenne a halott viszont mindnek ki lenne lőve a szeme, nem úgy mint Orbánnál.
masikhozzaszolo
2021. április 19. 12:37
Nemrég voltam kórházban. Jogsi okból. A munkaegészségügyis orvos is olt. Kérdeztem, most minden hadra fogható orvos olt? Mondja. Pontosan, jól látom. És nagyon lelkesen, és szervezetten, mert tudják, egész más egy 24 órás ügyeletben oltani, akár éjjel nappal, egy sima maszkban, kesztyűben, mint több órát szkafenderben eltölteni lélegeztetésre szoruló ember mellett. Úgyhogy, aki nem oltakozik, regisztrál, az ezeknek az embereknek az erőfeszítéseit trollkodja. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!