Stratéga

2021. április 29. 07:19

Joe Biden az utóbbi fél évszázad legtudatosabb és legfelkészültebb elnöke.

2021. április 29. 07:19
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„Bident 1972-ben választották meg szenátornak, és attól kezdve készült arra, hogy egyszer majd államfő lesz. Tisztában van vele, hogy nincs sok ideje. Most 78 éves, nem lehet benne biztos, hogy 2024-ben is indulni tud majd. Másrészt már jövőre kongresszusi választások jönnek, ahol a Demokrata Párt könnyen elveszítheti mostani többségét. Úgyhogy elképesztő tempót diktál: elég, ha a járványból való kilábalás egészségügyi és gazdasági tervét vagy a gigantikus infrastruktúra-fejlesztési csomagját nézzük.

Minket persze a külpolitikája érdekel a legjobban és – habár ez attól függ, honnan nézzük – abban is vannak biztató elemek. Például a múlt heti virtuális klíma-csúcs, amelyen Amerika ismét bejelentkezett a globális folyamatok irányítására. Az örmények elleni török népirtás elismerése, az Alekszej Navalnij megmentése érdekében mutatott határozottság vagy a globális kínai törekvésekkel való szembenézés máris bizonyítja, hogy Biden tényleg komolyan veszi az emberi jogok és a demokrácia védelmét. Nemcsak azért, mert így tartja erkölcsileg helyesnek, hanem mert ez az Egyesült Államok távlati érdeke.

Biden stratéga. Mintaképe Franklin Delano Roosevelt, aki az 1929-32-es válság után felemelkedő pályára tette Amerikát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbs_real
2021. április 29. 16:03
Ugye, ez valami furcsa irónia?
tevevanegypupu
2021. április 29. 14:26
Maga szerencsétlen hülye..mennyit fizet ezért egy amerikai "segélyszervezet" ?
zakar zoltán béla
2021. április 29. 12:23
mikor eszementessé tettem a lényem megkönnyebbültem boldoggá vált lelkem
Cogito ergo sum
2021. április 29. 12:10
Áprils 1? Kicsit megkésett! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!