A józan ész útján

2021. április 28. 07:46

A nyugati és a keleti vakcinabeszerzés kombinációja Magyarország stratégiai sikere.

2021. április 28. 07:46
Schaller-Baross Ernő
Schaller-Baross Ernő
Magyar Nemzet

„A bizottságtól és az Európai Parlament egyes frakcióitól érkező, szűk látókörű vádaskodások mellett az Orbán-kormánynak meg kell küzdenie a magyarországi baloldallal is, amelynek tagjai az emberek védelme érdekében tett konstruktív észrevételek és támogató vélemények helyett bizonytalanságot ébresztenek az életmentéshez elengedhetetlen oltóanyagokkal szemben. Valótlanságokat állítva pergőtűzzel támadják a vakcinák hatékonyságát igazoló hazai szakvéleményeket, figyelmen kívül hagyják a nemzetközi tapasztalatokat és tényeket, és ezzel együtt a magyar szakemberek kitartó és magas színvonalon végzett munkáját sem ismerik el. Ismét a józan ész talaján állva el kell ismernünk, hogy olyan, az oltás szempontjából mintaállamnak számító országok, mint Izrael, időben tettek lépéseket a vakcinabeszerzés terén, és határozott ütemben haladnak a teljes átoltottság felé, ezáltal pedig az ország polgárai visszakaphatják a vírus előtti, normális életüket.

Mindemellett az általánosan »keletink« nevezett oltóanyagokra is teljes oltási programokat építenek fel egyes államok, ezért megalapozott az a vélemény, hogy minden, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcina biztonságosabb – érkezzen az Nyugatról vagy Keletről –, mint a betegségnek áldozatul esni. Ezért nem lehet elég gyakran hangsúlyozni, hogy minden élet számít, és minden egyes beadott oltás lépésenként vezet vissza minket a vírus előtti világba. Magyarországon ezt a hazai és uniós ellenszél dacára hamarabb érhetjük el, mint más tagállamok. A vakcinák hatékonyságának vizsgálata mellett a regisztrációs rendszer is jelesre vizsgázott, hiába támadták annyian a baloldali berkekben. Az igazság beismerése helyett ezzel is csak kétkedéssel vegyes félelmet és elbizonytalanodást próbáltak ébreszteni az emberek szívében, amelyre egy ilyen súlyos helyzetben vajmi kevés szükség van. A magyar oltási program bizonyított, és ütemesen halad előre.

Mára már azt is látjuk, hogy mindez a siker záloga is, hiszen május végéig kétszer annyi embert leszünk képesek beoltani, mint ahányat a bizottságon keresztüli beszerzések által képesek lettünk volna. A hazánkban eddig beadott több mint kétmillió keleti vakcinával és hárommillió nyugati oltóanyaggal olyan védekezési rendszert sikerült kiépíteni, amellyel mi diktáljuk a tempót a régióban. Ez egy egyszerű matematikai feladvány: a magyar kormányzat legjobb tudása szerint nagy mennyiségű saját beszerzéssel egészíti ki a közösségi beszerzést, és így számszerűsíthetően több embert olt be. Mindebből az következik, hogy – szemben a magyarországi baloldallal – a vakcinából nem fogunk soha ideológiai vagy politikai kérdést csinálni, mert morális kötelességünk megakadályozni, hogy egy ilyen ballépés áldozatává váljanak a válságban reményt és kiutat kereső magyar emberek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. április 29. 18:29
..--..
2021. április 28. 14:42
-zsoltkom- "A nyugati és a keleti vakcinabeszerzés kombinációja Magyarország stratégiai sikere." "Egészségügyi szakértő: Teljesen világos, hogy Orbán és Müller Cecília is hazudnak (+videó)" https://bit.ly/3vk4MeK
aleb19
2021. április 28. 11:11
az oltogatassal kerkedni magas halalozasnal olyan mint mikor egy haverom mindig a baratnoje hatalmas cickoirol aradozott a csaj elkepesztoen dagadt volt
JMoflicheque
2021. április 28. 08:50
De az is lehet, hogy orbiék megismerték brüsszelt az elmúlt években, előre tudták, mire lesz alkalmas. Szegény jokka még testközelből is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!