Sára Botond és Czeglédy Csaba

2021. április 14. 08:42

Hogy az önkormányzat melyik ügyvéddel kíván szerződni, az kétségkívül mérlegelési jogkör.

2021. április 14. 08:42
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Facebook

„Nem volt törvénytelen az az eljárás, amely miatt korábban  kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárást indított. Sára Botond, Budapest kormánymegbízottja büszkén jelentette be, hogy pert nyert Erzsébetváros ellen. Hozzátette: »érthető, hogy nem tetszik a baloldalnak, amikor az újabb, sok tíz milliós, titkolni próbált haveri szerződésükről rántjuk le éppen a leplet, de csupán az igazságot mondtuk ki«.

A szerződés, amelyről a kormánymegbízott beszél, soha nem volt titkos, és nem volt törvénytelen. Tavaly, azután, hogy információkérés címén Sára Botond bekérte a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával kapcsolatos szerződés dokumentumait, Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felhívást bocsátott ki. Ebben arra szólított fel, hogy az Ügyvédi Irodával kötött szerződés jogsértését 30 napon belül szüntessük meg. Az önkormányzat, élve a törvény adta lehetőségével, válaszában jelezte, hogy az eljárással nem ért egyet. Álláspontunk szerint a törvényességi felügyeleti eljárás nem terjedhet ki a mérlegelési jogkörben hozott döntésekre. Márpedig az, hogy az önkormányzat melyik ügyvéddel kíván szerződni, az kétségkívül mérlegelési jogkör.

Azóta, vagyis, közel egy éve semmilyen választ nem kaptunk, az ügy a Kormányhivatal részéről befejezetlen maradt. A szerződést, amelyet a hivatal kifogásolt, azóta a felek mindkét részről teljesítették, ezért már nincs is oka a Kormányhivatalnak az eljárás folytatására. A per, amelyet Sára Botond megnyert, arról szólt, hogy a Kormányhivatal egy közleményével megsértette-e az Önkormányzat személyiségi jogát. A bíróság nem vizsgálta, nem is vizsgálhatta az ügyvédi irodával kötött szerződésünk jogszerűségét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2021. április 15. 12:59
Ja mérlegelési jogkör. S azt nem kell-e mérlegelnie a megbizó önkormányzatnak, hogy az illető ügyvédi iroda tulajdonosa büntetett előéletű, jelenleg is büntetőjogi eljárás vádlottja, több vádpontban is s fel van függesztve a szakmájának a gyakorlása? Mégis mit mérlegeltek akkor?
szürkeSzarvas
2021. április 14. 17:58
Niedermüller Iciggel sikerült alulmulni a Hunvaldot-aki hozzá képest emberarcú királya volt a zsidónegyednek..
Aerion
2021. április 14. 14:34
Patkányképű moslék. Átok rád, és átok az összesre, aki megválasztott, hetedíziglen.
nyugalom
2021. április 14. 13:27
Cegledi kislany most a moslekbanda pancelszekrenye! Ennyi, te barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!