Orosz kémeknek nincs helyük Magyarországon!

2021. április 24. 11:38

Magyarországot újra nyugati pályára kell állítanunk, és meg kell szabadítanunk a keleti autokráciák befolyásától.

2021. április 24. 11:38
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Megengedhetetlen és elfogadhatatlan, hogy idegen hatalom ügynökei robbantásokat követnek el az Európai Unió területén. Minden szolidaritásunk Csehországé! Évekkel ezelőtt hamis személyazonosságot használó orosz titkosszolgálati ügynökök robbantottak fel egy lőszerraktárat Csehországban. Erre válaszul a cseh kormány most tizennyolc orosz diplomatát utasított ki, sőt, a Roszatomot is kizárták egy ottani atomerőmű bővítéséből. Moszkva a kiutasítást ellenséges lépésnek minősítette, és húsz cseh diplomatát utasított ki Oroszországból. A feszültség azóta is nagy a két ország között, a csehek pedig további orosz diplomatákat utasítanak ki.

Csehország később arra kérte az Európai Unió és a NATO tagállamait, hogy szolidaritásból utasítsanak ki vélhetően diplomata fedésben dolgozó orosz hírszerzőket országaikból.Oknyomozó újságírók azt is kiderítették, hogy a titkosszolgálati akcióban részt vevő orosz ügynökök közül ketten is Budapestről indultak Csehországba, azonban a magyar kormány tagjai napok óta nem válaszolnak arra, hogy hazánk is kiutasít-e orosz diplomatákat.

Miközben várjuk a kormány válaszát, Lengyelország után Szlovákia is jelezte, a csehek melletti szolidaritásként orosz diplomatákat utasítanak ki országukból. Csak Orbán Viktor hallgat. Az az Orbán Viktor, aki a szavak szintjén ugyan sokszor emlegeti a V4-ek közötti szolidaritást, de úgy látszik, cselekedni már nem akar. A magyar miniszterelnöknek el kell dönteni, mi az igazán fontos a számára: a magyar emberek és az európai értékek védelme vagy Putyin és az orosz érdekek kiszolgálása? A Momentum választása egyértelmű, Magyarországot újra nyugati pályára kell állítanunk és meg kell szabadítanunk a keleti autokráciák befolyásától.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
többsincskiraly3
2021. április 26. 13:18
Mondja ezt az ötödik hadoszlop egyik üdvöskéje
Hoked_ly
2021. április 25. 11:09
Kifelé az országból a Kanadai eszkimó szarkupaccal!
egripeti77
2021. április 25. 09:52
Az orosz kémek nem ránk kíváncsiak, csak szeretik Bp-et a központi fekvése miatt. Kishal vagyunk mi nekik.
llni55
2021. április 25. 09:50
CHE Katalin
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!