Milliós tandíjakkal, csak a kiváltságosaknak

2021. április 07. 10:32

Belekerül legalább 500 milliárd forintunkba, hogy kínai hitelből, kínai cégek által épített, kínai magánegyetem legyen Budapesten.

2021. április 07. 10:32
Baranyi Krisztina
Baranyi Krisztina
Facebook

„Mi természetesen támogattuk, hogy Ferencvárosban felépüljön a Diákváros

8-10 ezer kollégiumi férőhellyel, a megújult Nagyvásárteleppel mint közösségi térrel, sport- és rekreációs funkciókkal

A világ egyik legnevesebb építészirodájának emberközpontú, zöld és fenntartható tervei alapján, autómentesen, nyitottan a budapesti közönség számára.

Ebben mi és a Főváros vezetése is partnerei voltunk a Kormánynak, hisz a fájóan hiányzó kollégiumi férőhelyek megépítésével nem csak egy új városrész épülne a ferencvárosi rozsdaövezetben, hanem a budapesti lakhatási válságon is enyhíteni lehetne, mert felszabadítaná az albérletpiacot a fővárosba tanulni érkező diákoktól.

Vagyis a beruházás közcélt szolgálna

A projekt előkészítése a legutóbbi időkig rendben haladt, épp most zárult le az országban egyedülálló értéket képviselő ipari műemlék, a Nagyvásártelep megújítására kiírt nemzetközi tervpályázat.

Amikor is robbant a bomba:

a Kormány a Diákváros teljes területét a kínai elit egyetemnek, a Fudannak akarja átadni.

Ezzel a beruházás kizárólag egy magánegyetem céljait szolgálná közpénzből.

Mert nem csak a területet adja át, de fel is építi, majd át is adja az egyetemet és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményeket a kínaiaknak.

https://444.hu/.../kinai-hitelbol-keszul-a-magyar...

Mindebből Budapest többi egyetemének, az oda járó diákoknak, egyáltalán a városnak semmilyen haszna nem lesz, a világvároshoz méltó terveket kidobhatjuk a szemétre, viszont belekerül legalább 500 milliárd forintunkba, hogy kínai hitelből, kínai cégek által épített, kínai magánegyetem legyen Budapesten

Milliós tandíjakkal, csak a kiváltságosaknak

Levelet írtam a miniszterelnöknek és a Fudan-felelős Palkovics László miniszternek, amelyben kértem, hogy a kormányzati terveket hozzák nyilvánosságra és amennyiben a cikkben leírtak megfelelnek a valóságnak, a meghozott döntéseket vonják vissza.

A Budapesti Diákváros fejlesztést csak a korábbi, közösen elfogadott kormányzati-önkormányzati döntések mentén, az abban foglalt célok megvalósulása esetén, a Mesterterv szerinti funkciókkal tartom támogathatónak.

Az önkormányzati választáson aratott budapesti elsöprő győzelem után a miniszterelnök azt mondta, hogy kész együttműködni a város felelős vezetőivel és nem lesznek olyan beruházások, amelyet a budapestiek nem akarnak.

Meggyőződésem, hogy Budapest szívesen fogadná a világ bármely elit egyetemét.

De nem ilyen egyoldalú üzlettel, ahol minden előny a kínaiaké, nekünk meg csak az adósság jut”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2021. április 07. 23:00
Bezzeg a CEU, azmérmentel. Világhírű egyetem, de a Fundan, sárgák meg minden... Sokban kerül, bezzeg ha a Harvard jünne. Az biztos ingyen tanítaná a cigány gyerekeket, meg a liberálisokat, hogy hogyan harcoljanak a gaz Orbánnal... Az lenne az igazi. Fundan, ott igazi technológiai meg orvosi oktatás van az mire jó? Minek nekünk korszerű mesterséges intelligencia, mikor ott lett volna a CEU-s évente legalább 10 főt oktatni képes hálózattudományi kara, meg a pszichológiai értelem nélküli de világhírű 10 fős kara, meg aliberális mudzsahideket oktatni képes 200 fős kara. Az lett volna az igazi.
Csubszi
2021. április 07. 21:48
Hazudik: a kínaiak saját pénzből építik, természetesen!
Mikediver
2021. április 07. 20:53
Közöd Baranyi? Te eddig csak hányingert keltettél még a szövetségeseidben is. Inkább kérd meg a "szobrászművészt", hogy nyomtasson neked normális, feszes melleket, hátha valami progresszív odapiszkál úgy hogy nem okád rád.
Biivisz
2021. április 07. 20:12
Bezzeg a "világ legjobb egyeteme". A CEU. Na, az ingyen van, igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!