Magyarország meghódítja Erdélyt!

2021. április 11. 18:43

Amint azt megszokhattuk, kicsire nem adnak a bukaresti sajtósok, ha magyarellenes hangulatkeltésre nyílik alkalmuk.

2021. április 11. 18:43
null
Szentgyörgyi László
Pesti Srácok.hu

„A fenti hangzatos címmel közölt szokásához híven tendenciózus cikket a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap keddi számában. Az Orbán-kormány, az FK Csíkszereda és Sepsi OSK után, újabb csapatot hoz létre Romániában – folytatódik a cím. Az említett két székelyföldi kisváros után, most a jelentős hagyományokkal rendelkező Marosvásárhely lehet a magyar terjeszkedés célpontja, legalábbis ott támaszthatják fel a hosszú ideje halódó labdarúgást, horribile dictu: magyar állami pénzen – kongatják a vészharangot a szenzációhajhász bukaresti újságírók. A cikk állítása szerint az Orbán-kormány azt követően döntött a marosvásárhelyi labdarúgás támogatásáról, hogy – két évtized után – tavaly szeptember óta ismét magyar polgármestere van a városnak.

A szerzők – merthogy hárman jegyezték a cikket – végig focicsapatokat említenek.  Pedig azt magukat tájékozott médiamunkásoknak tartó firkászokként tudniuk kellene, hogy sem Csíkszeredában, sem Sepsiszentgyörgyön nem magát a felnőtt csapatokat, hanem az infrastruktúra fejlesztését, valamint az utánpótlásnevelést támogatják anyagilag. Dehát, amint azt megszokhattuk,  kicsire nem adnak a bukaresti sajtósok, ha magyarellenes hangulatkeltésre nyílik alkalmuk. Köztudomású, a román sportújságírók magyarellenesség tekintetében igencsak kiemelkednek társaik közül. Ez esetben közvetlenül nem mondták ki neheztelésüket, csak sugallták, hogy itt valami gyanús mesterkedés folyik a háttérben. Ahonnan már csak egyetlen lépés annak kimondása, hogy viszik Erdélyt.

Érdekes visszhangot váltott ki a cikk, különösen a közösségi oldalakon megjelent kommentek tanulságosak: van, aki üdvözli az erdélyi labdarúgás magyar állami támogatását, van, aki szemet hunyna fölötte, azzal a feltétellel, ha a román állam is létrehozna csapatokat például Magyarországon, de olyan is van, aki egész Erdély gazdasági irányítását rábízná Orbán Viktorra, míg másoknak – nyilván a román liberális média fogyasztóinak – csak a magyar támogatás kellene, az »Orbán-féle diktatúra« már nem.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi, Oláh Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. április 11. 19:44
"Magyarország meghódítja Erdélyt!" Ez jelen idő? Mikor? Most? Álmodta a szerző?
civis72
2021. április 11. 19:16
A regáti mócok évszázadokig csorgatták a nyálukat Erdélyért.. ..a moslék ugyanígy van Magyarországgal
vip era
2021. április 11. 18:56
Erdélyt nem kell meghódítanunk,mindig magyar volt és lesz,bármilyen közigazgatás alatt. Igaz ugyanez Magyarország legnagyobb megyéjére(Szlovákia) is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!