Jogszerű lopás

2021. április 21. 18:52

Az elmúlt hónapokban a kormány soha nem látott kvázi privatizációt vitt végbe.

2021. április 21. 18:52
Papp Zsolt
Papp Zsolt
Népszava

„Észre sem vette senki, de az állam egyetlen kereskedelmi bankjának ellenőrzését átvette a felcsúti klán. Ugyanis a Budapest Bank Zrt.-t a kormány beolvasztotta a Magyar Bankholdingba, amelyben az állam csak kisebbségi tulajdonos. Többségi tulajdonos nincs, a részvényeken közel egyenlő arányba osztoznak Mészáros Lőrinc és Vida József érdekeltségei, valamint a magyar állam. Most még teljes az összhang a három tulajdonos között, de nem biztos, hogy ez mindig így lesz. Előfordulhat, hogy kormány nem tud fellépni a közvagyon védelme érdekében, ha a két NER-milliárdos ezt másként gondolja.

Az elmúlt hónapokban a kormány soha nem látott kvázi privatizációt vitt végbe: több ezer milliárd forintnyi állami vagyont ajándékozott NER-alapítványoknak, vagy – mint a BB esetében – játszott át NER-milliárdosoknak. A Fidesz már komolyan számol a bukás lehetőségével, ennek jele, hogy az állami vagyon olyan mértékű ellenszolgáltatás nélkül magánosítása zajlik, amit korábban el sem tudtunk képzelni. Láthatóan arra készülnek, hogy a politikai hatalom elvesztése után is gátolják az új kormány, az ország működését. Mert azt hiszik, hogy ők mindent megtehetnek.

Ezek az ügyletek, a számtalan NER-alapítvány gründolása, a Budapest Bank elajándékozása saját maguknak, akárhogy szépítjük is, lopás. Kimeríti a Btk számos paragrafusát, például a hűtlen kezelést vagy a vagyoni hátrány okozását. Hiába történik kétharmaddal, hiába foglalják törvénybe, az az eredménye, hogy az állami vagyon felett egy szűk kör rendelkezik, és annak előnyeit nem a társadalom, hanem néhány kivételezett élvezi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. április 23. 06:29
A harc a mai napig (és az idők végzetéig) a lopás jogának és lehetőségének megszerzéséről szól. Az öreg kapitalisták már eljutottak a "művelt nyugat" demokráciájában, hogy az ellophatóból a népnek is jut valamennyi. A fiatal, a kommunizmuson szocializálódott burzsuj viszont az utolsó rozsdás szöget is ellopja, a nép pedig menjen legelni. Ma már ugye nem folyik az iskolákban úgynevezett "ideológiai képzés", tehát a mai fiataloknak fogalma sincs a társadalmak működéséről a folyamatokról, az érdekekről. Nekik maradt a napi "bulizás" és ezzel jól el vannak.
catalina9
2021. április 22. 17:13
Az elmúlt hónapokban a kormány soha nem látott kvázi privatizációt vitt végbe." hát igen Papp elvtárs, éppen nem régen hallottam Borvendég Zsuzsától, hogy micsoda rablás volt évtizedeken keresztül, mindenféle impexeken keresztül....és a nyomok az SZDSZ-hez közelállókhoz vezetnek....
Bájron
2021. április 22. 16:02
Ki ez a takony?
Krupp Skya
2021. április 22. 14:42
De érdekes feje van ennek az újságíró bácsinak. Inkább apukád dugta volna meg kvázi, anyukádat amikor veled esett teherbe, vagy ment volna el inkább vadászni, Kvázi földre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!