Érthető, ha egy katonának nehéz egy hódító célú háborút elvesztenie…

2021. április 10. 14:44

A történelmet még egyetlen kudarcot valló hadnagyocskának vagy az országát bukásba vezető önkényúrnak sem sikerült átírnia.

2021. április 10. 14:44
Janisch Attila
Magyar Narancs

„Körülbelül 2024-re már mérhetők lesznek az ő saját eredményeik, mert láthatóak lesznek az SZFA-ban szeptembertől induló új osztályok hallgatóinak vizsgamunkái – és csakis ez fog számítani. Egy egyetem rangját ugyanis a hallgatóinak képzettsége és a szakterületükön való eredményessége határozza meg, semmi más.

A politikai hátszéllel létrehozott SZFA még nem bizonyított semmit, miközben az autonóm SZFE az elmúlt évtizedekben sokszorosan bizonyította, hogy világszínvonalú képzést biztosított a hallgatóinak. Az SZFA vezérkara bizonyítsa önerőből, hogy ők is képesek erre.

Elég volt a rágalmakból, a mocskolódásokból, az oktatás folytonos akadályozásából, a hazugságok igazsággá konvertálására mesterségesen létrehozott ál-törvénykezésből. Az SZFA körül semmiféle pártpolitikai célzatú hangulatkeltés nem volt, ahogyan azt Szarka úr sejteti. Csak az történt, aminek történnie kell, ha a hatalmi politika hátterével magát mindenhatónak érző önkény harcba kezd az autonómiával és a demokráciával. Ellenállásba ütközik. Adott esetben megtörhetetlen ellenállásba. 

Érthető, ha egy katonának nehéz egy hódító célú háborút elvesztenie, de a történelmet még egyetlen kudarcot valló hadnagyocskának vagy az országát bukásba vezető önkényúrnak sem sikerült átírnia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2021. április 10. 22:18
Janisch a Greta Thürnbergbe oltott zsidó vénasszony, aki kijelenti hogy csak ők maguk tudják mi az igazi művészet, ami egyébként bármi lehet ha egy hülyebalos ócskaságot kell művészetnek hazudni, de a művészet valami nehezen megfogható isteni szikraság ha egy jobboldali művész akarna boldogulni, és meg kell magyarázni miért is nem lehet bármi a művészet. Mert ez egy hülyebalos, ergo a következetességet csak egyvalamiben ismeri, mégpedig hogy hazudik, kettős mércét alkalmaz és felszopja önagát.
1000bocs
2021. április 10. 22:05
"Egy egyetem rangját ugyanis a hallgatóinak képzettsége és a szakterületükön való eredményessége határozza meg, semmi más." Akkor az SZFE elég szar lehet, lévén Janisch - akinek a szakterületén mutatott eredményessége még a balos bajtársakkal kipárnázott művészeti világban is mérhetetlen, nulla, semmi - Jaqnisch az SZFE-n oktató lehetett! Eredményesség nélkül! Ennyit az SZFE-ről.
kozmosz
2021. április 10. 22:03
Ezt a pofát meglátva, egy rutinos bíró rögtön 10 évet adna.
Bitrex®
2021. április 10. 21:57
Mennyé' mán el a fodrászhoz! A woodstocki koncertnek rég vége van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!