A szlovák kormány bukása intő példa 2022-re

2021. április 01. 19:31

Az ottani események pontosan mutatják, hogy mi történne, ha Magyarországon 2022-ben a baloldali szivárványkoalíció kerülne hatalomra.

2021. április 01. 19:31
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Mi lenne ha…?

Bár a történelem nem ismeri az alcímben feltett mondatot, játsszunk el kicsit a gondolattal, hogy mi lenne, ha Magyarországon is az ideológiailag sokszínű, csupán Orbán Viktor távozásával kampányolni képes baloldal kerülne hatalomra. Azt már sokszor hallottuk, hogy ha keleti vakcinák nem lennének hazánkban, nagyjából feleannyi embert tudtunk volna beoltani, mint amennyi jelenleg már védett honfitársunk van.

A szlovák helyzet ugyanakkor ezen túlmenően is tűpontos képet ad arról, hogy mi történik egy eszmeileg széttartó, viszont egyéni ambíciók tömkelegével rendelkező koalícióval akkor, amikor elmúlik az a piciny kis összetartó erő.

Jó esély van rá, hogy egy éven belül már nem az lenne a miniszterelnök, aki odakerült a választások után, és az is borítékolható, hogy alig lenne olyan ügy, amelyben egyetértenének és amelyet gyorsan, hatékonyan és megfelelő formában keresztül tudnának vinni a parlamenten. Tegyük hozzá azt is, hogy idehaza a történelmi tapasztalat is ezt mutatja: 2002 és 2010 között az akkor MSZP-nek nevezett egységes baloldal nemcsak a koalíciós partnerével, hanem párton belül, saját magával is időről időre képes volt összeveszni. Mindent összevetve: emlékezzünk kicsit többet, és figyeljünk északi szomszédunkra, hiszen ezek alapján rémisztően pontos képet kaphatunk arról, hogy mi lenne ha…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete
2021. április 03. 14:48
Már a cikk címe is rossz. Maradt a koaliciós kormány. Lett egy új miniszterelnök. Azért azt 100x meggondolják, hogy mi a jobb egymással kompromisszumok árán megegyezni vagy belemenni egy biztos vereséget igérő előre hozott új választásba. A párhuzam is rossz Európa országaiban szerintem úgy 95 %-ban van koalíciós kormányzás. Működnek. Magyarországon is működni fog.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 03. 06:37
Mostanság sokat olvasom "tűpontos". Attól függetlenül, hogy ilyen szó nincs, milyen az a nem pontos tű, és mitől lesz egy tű pontos?
Aerion
2021. április 02. 18:28
Nem, nem mutatják pontosan. Magyarországon a teljes demokratikus jogrend felfüggesztésére van kilátás, feles többséggel úgy, hogy erről már senkit nem kérdeznek meg. Akinek viszont nem tetszik, azt lelövik, mint a kutyát. Meglincselik, keresztre feszítik, meggyalázzák, megerőszakolják, belevésik a homlokába késsel, hogy fideszes, csupa-csupa olyasmi, ami demokráciában szokás.
kitiltott
2021. április 01. 22:52
A momentumos hekkerek már csak a sipszóra várnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!