A német CDU/CSU hanyatlása a Zöld párt hatalomátvételét készíti elő

2021. április 16. 10:46

Az elmúlt pár hétben magával ragadó programmal szórakoztatta a CDU/CSU a politika iránt érdeklődő német közönséget.

2021. április 16. 10:46
Krisztina Koenen
Krisztina Koenen
Neokohn

„Az e cikk feljegyzésekor még futó műsor címe »Ki lesz a kancellárjelölt?«, a két főszerepben a bajor CSU elnöke Markus Söder (a hálózaton a »Södolf« néven közismert, a név Söder és Adolf keresztezéséből jött létre), valamint a CDU frissen megválasztott elnöke, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, Armin Laschet. Mivel a választók szeptemberben – mint mindig – csak pártot, és nem kancellárt választhatnak, a jelenlegi harc főleg arról szól, hogy ki lesz Merkel kancellár örököse. De ebből a szempontból sincs a gladiátorok összecsapásának igazán jelentősége, mivel mindketten a Merkel által képviselt zöld-globalista politikát kívánják folytatni, kettőjük között legfeljebb stilisztikai különbségek mutathatók ki.

Míg a színpadon tovább dúl a harc a haldokló, valaha konzervatív CDU vezetéséért, ennél sokkal drámaibb események történnek a háttérben és jó okkal nem a nyílt színen. Ott Merkel folytatja azon törekvését, hogy Németországot egy egyetlen, centralista, központi hatalom irányítása alá vonja és e cél érdekében megtörje a szövetségi államok alkotmányosan garantált önrendelkezési jogát. A Corona-járványra hivatkozva az egészségügyet egy új törvénnyel kivenné a szövetségi államok kezéből és így azokat a berlini parancsok végrehajtóivá degradálná.

A kereszténydemokraták és keresztényszocialisták mára hanyatló és széteső pártokká váltak. A folyamat nem ma kezdődött, mostanára csak a felbomlás sebessége fokozódott olyan mértékben, hogy nem túlzás szétesésről beszélni. A Corona-válság kezelése mindmáig szervezetlen: kezdetben nem volt ellátás maszkokkal, majd kiderült, hogy több CDU/CSU-tag, parlamenti képviselők, hatalmas összegeket kerestek a maszkokkal való spekulációnak köszönhetően, többek között valószínűleg az egészségügyi miniszter is.

Merkel valós célja a Zöldek hatalomra segítése. Baerbock egy hataloméhes, megrázóan műveletlen személy, aki többek között a kobaltot koboldoknak tartja, és azt hiszi, hogy az áramhálózat alkalmas az áram tárolására. Viszont az összes Merkel által elindított projektet megbízhatóan véghez fogja vinni: a maradék energiabiztonság és a maradék autóipar teljes szétverését, a gazdaság államosítását, a határtalan migráció folytatását és a családok ellehetetlenítését a gender ideológia és az LGBT-jogok nevében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2021. április 16. 19:15
A hölgy olvassa a "Tichys Einblick" című, konzervatív, német lapot. Annak az elmúlt hetekben megjelent 3 cikke van ebben összefoglalva. De azért az eredeti cikkek alaposabbak voltak. https://www.tichyseinblick.de/
gyaloggos
2021. április 16. 15:51
NAGYON remélem, hogy ez csak FIKCIÓ!
józan paraszti ész
2021. április 16. 14:44
Semmi bajom a németek kollektív öngyilkosságával, csak ne rántsanak minket is magukkal.
luzitanxaver
2021. április 16. 14:34
Evidencia, amit a tájékozottabbja már hónapok (ha nem évek) óta tud. Az igazi érdekesség, hogy ez úgy fest, egyáltalán nincs ellenére a CDU-CSU-nak, legalábbis többé-kevésbé sorsukba beletörődve menetelnek a mészárszékre. A "zöldek" dogmatizmusa, hatalom- és egyéb éhsége, függelmi és utasítási láncolatai pedig kevés kétséget hagynak afelől, hogy mi várható egy általuk adott (minden valószínűség szerint nőnemű) kancellártól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!