A fideszes képviselők nemhogy keresztrejtvényt fejteni, de hihetően hazudni sem tudnak

2021. április 16. 07:52

Kérjük a vásárhelyi polgárokat, hogy továbbra se a Fidesznek, hanem a tényeknek higgyenek.

2021. április 16. 07:52
Márki-Zay Péter
Facebook

„A Polgármesteri Hivatal közleménye:

A Fidesz egy hárommilliárdos uniós projektből a városnak járó pénzt is elvenné – mi Vásárhely fejlesztésére fordítjuk.

Horváth Zoltán képviselő úr és a Fidesz-frakció azt kérte a várostól, hogy töröljék el Lázár János kedvenc kivitelezőjének, a kórház felújítását is elnyerő kastélyépítő vállalkozónak a területhasználati díját. Szerintük a díjfizetés összege politikai bosszú eredménye – a valóságban a közútkezelői hozzájárulás díját polgármesterként még Lázár János határozta meg. (A Fidesz szerint a Lázár-kastély törvénytelenül elkerített közútjáért sem szabadott volna pénzt kérnie a városnak – mi abból újítjuk fel hamarosan a Medgyessy Ferenc utcát.)

A Fidesz február 18-án felszólította Hódmezővásárhely polgármesterét, hogy az általa eltörölt ingatlanadóból származó megtakarítását fizesse be a városnak, személyes példájával járjon előttük. Ő ezt már másnap megtette, 300 ezer forintot befizetett a város kasszájába – a Fideszes képviselők közül azonban egyetlen egy sem követte őt azóta sem…

Márki-Zay Péter ingyen wifi internetet ajánlott fel saját adományából a kórháznak – ám ezt a kórház nem engedélyezte. Felesége, Felícia, egészségügyi végzettséggel és tapasztalattal a járvány alatt többedmagával önkéntesnek jelentkezett a kórházba, ám a kórház igazgatója ezt is elutasította. A polgármester felhívásban kérte a kórházat, hogy a COVID-ban haldoklók számára találjanak technikai megoldást a szeretteiktől való méltóságteljes elbúcsúzásra – ám a betegek azóta is magányosan halnak meg.

A kormány idén 700 milliót vett el Vásárhelytől – kizárólag a fideszes megyei jogú városoknak viszont már decemberben adott 1,38 milliárdos kompenzációt. Lázár János tíz éve 300 milliót vett el a kórháztól, amit az utolsó fillérig mi kifizettünk ki nekik 2018 után. A Fidesz tehát csak elvett a kórháztól, mi viszont azóta további 75 millióval hitelezzük és támogatjuk őket.

Felvétellel bizonyított, hogy a kórházat csak Lázár János hívta »halálgyárnak«. Márki-Zay Péter soha senkit nem beszélt le az oltakozásról, sőt, a város az erre felállított telefonos szolgáltatásával eddig 200 vásárhelyinek segített regisztrálni. Márki-Zay Péter a Fidesz rágalmaival ellentétben a kormány által meghatározott sorrendben, a kormány által biztosított vakcinatípussal kapta meg az oltását, amivel nemhogy 350, de egyetlen egy idősebb regisztráltat sem előzött meg. Arról viszont hallgat a Fidesz, hogy a jóval fiatalabb fideszes képviselők és a fideszes sajtó fiatal munkatársai már sokkal előbb megkapták az oltást, és érdekes módon nem kínai és nem orosz vakcinával…

Márki-Zay Péter és a város megválasztott vezetői nem oltás-, hanem lopásellenesek. Szomorú, hogy ez a tény városunk korábbi, korrupt irányítóit folyamatos valótlan rágalmakra készteti. Kérjük a vásárhelyi polgárokat, hogy továbbra se a Fidesznek, hanem a tényeknek higgyenek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simon Attila
2021. április 17. 22:24
Arra lennék kíváncsi, hogy akinek tudomása és bizonyítéka van arról, hogy a Fidesz és konkrétan Orbán Viktor lop, az miért nem tesz feljelentést! Nem általánosságban kell itt vagdalkozni, hanem feljelentést kell tenni! Az ellenzéki politikusok nem véletlenül nem teszik meg, mert akkor bebizonyosodna, hogy nem történt semmiféle lopás és utána már nem lehetne mivel hergelni az embereket. Elmondta az alkeszes Gyurcsótány az öszödi beszédben, hogyan szokott a baloldal lopni. Csak vissza kell nézni. Rohadjon meg az összes szarkavaró Baromállat!
Pitypangocska
2021. április 17. 09:50
A Partizán sorozat Márki-Zay interjú első 8 perce különösen érdekes információkat tartalmaz, amik mögött komoly ellentmondások húzódnak. Ha valakinek lenne hozzá kedve és ideje...
Pitypangocska
2021. április 17. 09:45
Bárcsak mindig ilyen igazat szólnál! Igen, a fideszesek nem tudnak hazudni. Ha véletlenül nagy ritkán ilyesmi történne, az egyből meglátszik rajtuk, mert számukra ez testidegen módszer. Szemben veletek, mert Ti szemrebbenés nélkül tudtok folyamatosan hazudni! Mert silány jellemű emberek vagytok. Idézzem a klasszikusotokat???
Csubszi
2021. április 16. 20:43
Igen, a tényeknek higgyenek, ne a Márkynak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!