A belpesti értelmiség hét főbűne!

2021. április 27. 22:08

A polgárpukkasztás a belpesti értelmiség mindene, kivéve természetesen akkor, ha esetleg őt merészeli valaki kipukkasztani.

2021. április 27. 22:08
Kurtz ezredes
Kontra

„Ma induló sorozatunkban áttekintjük, hogy miért is foglalkozunk ennyit kedvenc, tehát legtöbbet ekézett társadalmi csoportunkkal, a belpesti értelmiségiekkel. Bűneik számosak, egójuk végtelen, életpálya modellük kilátástalan, mégis, valamiért kedveljük őket, hiszen nincs még egy társaság, amelyik ennyi érzelmet váltana ki belőlünk.  Nézzük a bonyolult szövésű hálót, amit önmaguknak fonnak a körút 12 sarkáról indulva, kizárólag szigorúan befelé!

Kevélység

Az ismert mondás szerint minden szentnek maga felé hajlik a keze, de talán nincs még egy olyan létforma, amelyik ennyi mindent próbált volna leverni már, hogy aztán a pusztító folyamat végeztével kéjesen magához nyúljon, és az egész ragacsos folyamatot az ágya fölé direkt erre a célra beépített tükörből nézze. A belpesti értelmiség hosszú és kártékony életműve gyümölcseként mindent kigúnyolt és deszakralizált már. Mert hát mi lehetne szebb, mint nevetni egy jót a rohadt fasisztákon. Mi lehetne nemesebb, mint kicsúfolni a bigott nemzeti pátoszaikat, meg húscafatnak bélyegezni vallási ereklyéiket.

A polgárpukkasztás a belpesti értelmiség mindene, kivéve természetesen akkor, ha esetleg őt merészeli valaki kipukkasztani. A belpesti értelmiség ugyanis mindenki mást kigúnyol, ha kell, de hogy rajta gúnyolódjanak, azt nem tűri el!

Ha te, Normális Ember próbálod kicikizni a nevetséges klímaparájukkal vagy a mostanában ismét nemes eszmének definiált kommunista szabadrablásukkal, akkor őszintén és megrendülve értetlenkednek. Két lábon járó értéktorzulásuk és beteges önimádatuk leginkább Ceglédi Zoltánon keresztül érhető tetten, aki nemrégen a Fudan-egyetem kapcsán Karácsony Gergely nehéz helyzetéről beszélt, aki a bunkó Tarlóssal szemben az egyetemi világból érkezett. Ehhez csak annyit fűznénk hozzá, hogy míg Tarlós István mélyépítő mérnöki végzettséggel bír, Karácsony Gergely a Szent István park környékén sokkal jobban csengő muciológia-hottentotta szakos egyetemi demonstrátor-furunkulus volt, mielőtt az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett. Gratulálunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2021. április 28. 21:00
Én csak azt mondom, buta libernyáknak ne nézd a fogát
Dorset Naga
2021. április 28. 17:14
Nem hiszem, hogy kell nekem egy 137 böffenettel bíró, önmagát jobboldalinak hazudó buzeránssal csevegnem.
balbako_
2021. április 28. 05:58
A lényeg szerintem kimaradt A bűneik is mind egymásra épülnek, tehát az előző pont mintegy folytatásaként a mindig szkeptikus, a magyarságkutatáson gurgulázva heherésző értelmiségink kővé dermedve képes komolyan venni a legképtelenebb baromságokat is, ami szívének, pontosabban a többi belpesti értelmiségitől ellesett divatnak kedves.
vajda
2021. április 28. 04:08
Mindennapi féknyúzunkat add meg nekünk ma. Jogerősen is pert nyert Czeglédy Csaba a TV2 Tények ellen. A TV2-t Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő ügyvédi irodája képviselte a bíróságon. A csatornának milliós összegű sérelemdíjat is fizetnie kell a perköltségen felül. „Azt hazudta rólam a TV2 a megtévesztő módon Tények elnevezésű híradójában, hogy hatmilliárd forintos költségvetési csalásért elítéltek. Pedig nem. Még csak vádat sem emeltek ellenem” – számolt be a Facebookon Czeglédy Csaba. A perben azzal védekezett a kormánypárti kötődésű csatorna, hogy lényegtelen tévedés, hogy elítélték-e Czeglédy-t csalásért, vagy sem, ez „a pontatlanság nem ront a felperes társadalmi, politikai megítélésén”. A bíróság többek között kimondta, hogy „nem áll oltalom alatt az alperes által is tudottan valótlan tartalmú, jelentős súlyú és jogsértő tényállítás, a valótlan tényt állító alperes nem járt el jóhiszeműen, a tőle elvárható gondosságot nemcsak elmulasztotta, hanem jobb tudomása ellenére tett valótlan állítást”, továbbá „alperes alaptalanul érvelt azzal is, hogy felperesnek lehetősége van a médiában, közösségi médiában, illetve bármilyen egyéb módon a valótlan közléssel szembeni valóság előadására, mert ennek a jogsértés megtörténtére kihatása nincs”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!