Korrupt, aki mondja

2021. március 25. 06:28

A német belpolitikai híreket olvasva már követni is nehéz, hogy a CDU/CSU pártszövetség melyik politikusa éppen miért mondott le.

2021. március 25. 06:28
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Georg Nüßlein több százezer eurót kaphatott azért, hogy állami megbízásokhoz segített hozzá egy egészségügyi védőruházatot és maszkokat gyártó céget, és hasonló okból mondott le Nikolas Löbel is. Mark Hauptmann az azeri nagykövetségtől kapott tizenhétezer eurót, hogy a lapjában jókat írjanak az országról, Tobias Zech pedig a macedón jobboldalnak adott kampánytanácsokat.

Ez utóbbi nem kavart akkora botrányt, hiszen mégiscsak egy néppárti szövetségesről van amúgy szó, de amikor minden napra jutott egy botrány és lemondás, Zech sem úszhatta meg. Később egyébként Alfred Sauter volt bajor igazságügyi miniszter is lemondott, nem túl meglepő módon egy másik korrupciógyanús maszkbeszerzés miatt.

Na de ne álljunk meg a német határnál! Nagy vissz­hangot keltett, hogy lemondásra kényszerült pártja elnöki tisztségéről Frank Engel, a luxemburgi kereszténydemokraták vezetője. Saját párttársai fordultak az ügyészséghez, miután kiderült, hogy Engel negyvenezer eurót kapott a párthoz közel álló nonprofit szervezettől – amit egyébként szintén ő vezetett –, támogató- és tagtoborzás címén, de a párt szerint nem végzett tényleges munkát, nem is tudott róla senki. Engel persze tagad, de azért lemondott.

A luxemburgi kereszténydemokraták kalandjai persze alapvetően érdektelenek is lehetnének Magyarországról nézve, ha nem lenne olyan ismerős nekünk Frank Engel. Egyrészt, az általa vezetett párt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság előző elnökének pártja. Másrészt pedig, a 2019-es EP-választásig Engel volt az egyik leghangosabb kritikusa a magyar kormánynak az Európai Parlamentben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2021. március 27. 08:57
Amiota az unios pártok is szocialista nézeteket kezdtek el hirdetni, ahhoz alapbol hozzátartozik a korrupcio meg a csalás is. Ez 2015ben kapott egy hatalmas löketet a Mutti Willkommenskulturájával. Azota a német választo teljesen cserben lett hagyva, nincs kire szavazni, A Bundestag 6 pártjábol 5 neomarxista nézeteket vall, a hatodik ellen meg a titkosszolgálat szimatol. Ezért vannak a nyakig a szarban, mert szemptemberben választások lesznek, s NINCS aki képes lenne rendbe tenni a pártot addig. Ennek kemény bukás lesz a vége. Könnyen lehet, hogy megnyerik a választást de elbukják a kormányzást, ami az egész uniot a 10%-s pártocskák közé löki és a moslék veszi át a hatalmat a mintaországban is, annak minden következményével.
tacsi90
2021. március 25. 09:56
Van egy kurva nagy különbség a német korrupció és a magyar között...hogy Németország jogállam és következménye van, ha korrupt vagy! Ennek a senkiházi felcsútinak a lánya kezén értékesebb a karóra, mint sok becsületesen dolgozó melós család háza! És ezt sikerült úgy megcsinálni, hogy ráhel soha életében egy percet sem dolgozott...és akkor a "jobbosok" nyüszítenek, amikor meglátnak a tesco parkolóban egy felaranyozott cigány asszonyt egy mercedesben....ugyanaz a kettő!
Pierre
2021. március 25. 09:37
a ket nemet korrupcios botrany, aminek a szintje olyan, mint amibol naponta tobbet is produkal a fidesz Mo-on, komoly kovetkezmenyekkel jart. Az elkovetok lemondasan es a jogi kovetkezmenyeken tul az egesz part valsagtanacskozasok sorat kezdte meg, hogy kitalalja, hogyan szerezhetne vissza a valasztoi bizalmat. Komoly szankciokat keszulnek hozni sajat maguk ellen. Ez egy masik vilag, masik kultura. A korrupt orban-rezsim kitartott ner-kurvaja persze azonnal kenegeti a sajat szarat mindenkire, ha ilyen pillanat adodik.
olajfa1
2021. március 25. 08:48
Nagyon elszaladt a baloldali liberális ló a CDU-CSU politikusai alatt... NEM HARCOLTAK ÉS KÜZDÖTTEK AZ IGAZSÁGÉRT! és hagyták hogy megzsarolják őket a "hallgatásért"... Talán ha felvették volna a kesztyűt... és keményen harcoltak volna és kiterítették volna az SPD meg a "Zöldek" meg a "Liberálisok" szennyeseit... EZELÖTT KB 20 ÉVVEL!!!! akkor más lenne ma a CDU-CSU! DE NEM! Ők inkább "kollaboráltak!... A IDEOLÓGIÁT FELADÓ MEGALKUVÓKNAK ILYEN "KENYÉR JUT"... A "közös ülésnek2 mocsok a vége!... Ráadásul a CDU-CSU meg "nem üt vissza"!!! Ez látszik meg a szörnyű vokscökkentésnek!... Igy aztán a CDU-CSU a nagy pártból a "kis-közép" párttá "fejlesztette" magát... Ilyen az amikor az ellenségedet beengeded a házadba... Merkel ezt tette...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!