Magyarország segített

2021. március 02. 07:12

Ezek a valóban fontos és felemelő pillanatok...

2021. március 02. 07:12
Rákay Philip
Facebook

„A 2016-os olaszországi földrengésben összeomlott Norcia városában az a gyönyörű bazilika és kolostor, amelyet Nursiai Szent Benedek, a bencés rend megalapítója - Európa védőszentje - és testvére, Szent Skolasztika szülőhelyén, az ő tiszteletükre emeltek.

A Hungary Helps Program nagylelkű adománnyal segítette a - mind szakrális, mind kultúrtörténeti szempontból - páratlan épületegyüttes újjáépítését.

Magyarország és a magyar kormány nemes támogatását - Orbán Viktornak írt levelében - Benedict Nivakoff bencés perjel e szavakkal köszönte meg:

»A mai világban nagyon ritka az ilyen meggyőződésű kormányzat. Sokak számára az egyház csak akkor hasznos, ha valami praktikus dolgot csinál, pedig amikor egy kolostor a létezésével Istenre mutat, akkor segít abban, hogy a mai problémákat megfelelő perspektívában lássuk. Szent István, akárcsak Szent Benedek, rendet hozott a káoszba, és az önök segítségével most megpróbáljuk ugyanezt tenni. A magyar támogatás és az üldözött keresztények védelmében az egész világon tanúsított kiállásuk elismerésének kis jeleként, kolostorunk templomában I. Szent István szobrát elhelyezzük a Krisztus király kápolna oltárába«.

Szent királyaink, legvitézebb hőseink - például a nándorfehérvári diadal győzői, akik egész Európát védték meg a töröktől -, és a magyarság több mint ezeréves történelmi küldetése így találkozik össze a XXI. században, a keresztények, a keresztény értékek védelmével.

Ezek az igazán fontos, felemelő, jelzés értékű pillanatok... Vegyük észre őket!!!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benedek Zsolt
2021. március 02. 10:58
Kedves Philip és Tristan! Exotérikus és Ezotérikus Keresztények, figyeljünk egymásra: https://napfenyes.hu/ https://greekcitytimes.com/2020/05/16/hungary-contributes-money-to-restore-churches-destroyed-by-illegal-immigrants-on-greek-island/ https://vasarnap.hu/2021/01/23/azbej-tristan-a-hungary-helps-program-a-magyarok-szolidaritasanak-megnyilvanulasa/
sozlib_abschaum
2021. március 02. 09:06
"Magyarország segített", igen, mert most az ország megteheti, nem úgy mint a bolsevikok +szdsz kormányzás alatt, amikor Magyarország a csőd szélén állt. Találtam egy cikket a handelsblatt-ban akkoriban azt írták, hogy már csak az eu és az imf segíthet Magyarországon. https://www.handelsblatt.com/finanzen/maerkte/anleihen/ungarn-die-lage-fuer-forint-anleihen-ist-brenzlig/6071946-2.html?ticket=ST-7870868-WgxeNHB3jyZFOd5MAsvu-ap2
alter_ego
2021. március 02. 08:40
Sok egyéb mellett érdekes magyar vonatkozású festmény is van a Vatikáni Múzeumban. Egy olasz nemes magyar ruhában a 16.-17. sz.-ból. Idegenvezetőnk egy helybeli aranyos kis madárcsontú idős hölgy, aki tökéletesen, akcentus nélkül beszélte nyelvünket, mondta, hogy a korabeli itáliai urak szerették magukat így lefestetni, mintegy dicsekvésképpen. Azaz, mintha harcoltak volna a török ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!