Le kéne bontatni Izrael államot

2021. március 20. 18:39

Izrael olyan rendszer, mely felsőbbrendűséget és uralmat tart fenn a palesztin nép felett.

2021. március 20. 18:39
Salem Barahmeh
The Guardian

„A híres izraeli demokrácia, mint terjeszkedő politikája, nem áll meg, vagy ismeri el a demarkációs vonalat – inkább megsemmisíti azt. A gyakorlatban Izrael teljes uralmat gyakorolt a Jordán-folyó és a Földközi-tenger között

Izrael olyan rendszer, mely felsőbbrendűséget és uralmat tart fenn egy nép felett. A valóságban a palesztinoktól elvették szuverenitásukat és hatáskörüket életük formálására, jövőjüket és képességüket, hogy ellenálljanak az elnyomásnak. A rendszer nem engedheti meg magának a valódi demokráciát, és ezért le kell bontatni azt. Egy új társadalmi szerződést kell építeni, ahol mindenki valódi önrendelkezést gyakorolhat, mindenki szabad és egyenlő”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettőazkilenc
2021. március 22. 10:34
Izrael annyira felvilágosult meg demokratikus nép amennyire lehet neki abban a környezetben. Ellenséges országok által körülvéve, óriási túlerő ellen, úgy élik túl ahogy tudják. Nehéz elítélni.
zolizolizoltan
2021. március 21. 13:20
Jó ez így, ahogy van. Izrael csak a mostani állapotában lehet Európa előretolt bástyája a migránsáradat megállításában.
rókabácsi
2021. március 21. 13:13
mindig mindenért a zsidók a hibásak?
makám
2021. március 21. 02:44
"Le kéne bontatni Izrael államot" nem. támogatni kell. de minden zsidót oda kell szállítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!