Látszattevékenység a betonzuhatagban

2021. március 17. 18:15

A jelenlegi kormányzattól a testkultúra terén lényegében csak erre futotta. Józan mérlegelés nélkül épültek-épülnek a valós hazai igényeket a koronavírus mentes időszakban is magasan túlszárnyaló, irreális nézőszámra tervezett labdarúgó stadionok. Olyan sportlétesítmények, amelyek egyfunkciójúak, azaz jó esetben évi tizenöt alkalommal adnak otthont közönség előtt zajló sportrendezvénynek.

2021. március 17. 18:15
Tibor Tamás
Népszava

„Az abszurditások aranyérmét azonban az 1800 lakost számláló község, Felcsút viszi el. A sajátos stílusban pompázó, többezres stadion egy mesterségesen felpumpált, idegenlégiósokkal teletűzdelt profi csapatnak ad otthont. Létezését közvetlen és közvetett politikai-gazdasági ráhatásokkal biztosított, másutt minden bizonnyal többszörös hatékonysággal működtethető anyagi eszközök teszik lehetővé. Természetesen hétpecsétes titok a támogatók, szponzorok tételes hozzájárulása, a szezononként megvásárolt belépőjegyek és bérletek száma, az ebből befolyt bevétel nagyságrendje, miként a fenntartás-működés költségei is. A jelenleg zajló elsőosztályú magyar labdarúgó bajnokság tabellájának ismeretében ad abszurdum létrejöhet egy Reál Madrid–Puskás Akadémia európai kupatalálkozó is. Biztos, hogy a Felcsút helységnevet sokan próbálnák kiejteni, nem csak az öreg kontinensen…Egy felszínesnek minősíthető, röpke kutakodás további érdekességekre derítene itt fényt. A Magyar Labdarúgó Szövetség pedig folyamatosan, szolgai módon asszisztál ehhez a vicc kategóriájába tartozó kalandhoz.

Persze nem csak a Pancho Aréna tükrözi a mind divatosabbá váló kormányzati dzsentri tempót. De essék inkább szó arról, hogy számos egyéb – elsősorban iskolai – sportlétesítmény kihasználatlan. Pedig jórészt lakóházak környezetében találhatók, de szándék sem merült fel eddig az ebben rejlő, évente száz napot is meghaladó, hétvégi-szünidei lehetőségek megragadására. Természetesen nem arra gondolok, hogy emiatt csorbuljanak az olimpiai felkészülésre, az utánpótlás nevelésre, a jóváhagyott létesítmény- és egyéb sportfejlesztési programokra már elfogadott támogatási összegek. Kétségkívül új költségvetési forrásokra van, lenne szükség az iskolai sportlétesítmények jobb, főleg lakossági célú kihasználására, az ehhez szükséges személyi-szakmai-szervezési-technikai feltételek, a személyi-intézményi érdekeltség megteremtésére. Miként hasonló támogatásokat érdemelnének azon sportegyesületek is, amelyek kiveszik részüket az ilyen típusú szolgáltatásokból. Az ehhez szükséges összegek eltörpülnek a budapesti olimpia egyébként mindjobban halványuló, hagymázas tervének életben tartását célzó költségekhez képest.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2021. március 18. 08:12
EZ A TIBOR EGY VALAMIKORI KISZ KÁDER ÉS SPORTVEZETŐ. TELJESÍTMÉNY NÉLKÜLI, NAGYPOFÁJÚ GYURCSÁNY IMÁDÓ. LE KELLENE MÁR LÉPNIE, DE MÉG MOST IS KÖTEKEDIK ÉS AHOGY RÉGEN MOST SEM ÉRT SEMMIT.
Karbantartó9
2021. március 18. 07:36
Ezt azzal az EU-val beszéld meg, ami erre adott pénzt! Hülyék lettünk volna nem felhasználni! Te ostoba komcsi, te! Annyit értesz a közgazdasághoz mint az elődeid! Minden ország csődbe ment ahol megdordult az ostoba világnézetetek! Úgyhogy kussolj!
akiaki
2021. március 17. 22:50
a bácsi nyugdíj előtt kapott egy cikket, gratulálunk, a következőt úgy 10 év múlva kérjük
Volo
2021. március 17. 21:47
Tudod te buta egyed, ezek, nem a mtegnapnak, a mának, hanem a holnapnak, netán a holnaputánnak épülnek. Na ez az, ami nektek soha nem ment. Ti bármit csináltatok, az mindig, már aznak kicsi volt, kevés volt. Legyen az út, épület parkoló, bármi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!