A kormány szálljon le végre a magas lóról

2021. március 14. 16:18

A teljesen megalapozatlan önteltség helyett vegye igénybe az önkormányzatok által kínált segítséget!

2021. március 14. 16:18
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„A szombathelyi háziorvosok is önkormányzati oltópontokat szeretnének, ahogy arról a Dr. Nemény András polgármester úr által nyilvánosságra hozott levél tanúskodik. Most már csak az kellene, hogy a kormányhivatal térjen észhez, és adja meg a szükséges engedélyt. Hogy legyen végre bennük készség és képesség az együttműködésre és az együttérzésre.

Budapest is készen áll segítséget adni a kormánynak az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához. Még pénteken – immár másodjára - küldtem erről levelet a Miniszterelnökség illetékes államtitkárának. Ebben világossá teszem:

„Az oltási programban jelenleg oltópontként résztvevő és esetlegesen később bevonásra kerülő fővárosi háziorvosi rendelők és szakrendelők kapacitásainak megerősítésére 10 új, a rendelőktől, szakrendelőktől független oltópontot hozunk létre a betegszállítást nem igénylő oltandók számára, amelyek működtetését a jogszabályi előírásoknak megfelelően vállalja az önkormányzat. A NEAK által kijelölt (esetlegesen a háziorvosok által odairányított) oltandók megítélése a helyszínen csak az olthatóság szempontjából történik. Az oltási pont technikai és személyi feltételeinek biztosításáról az önkormányzatok gondoskodnak.

Tájékoztatom Államtitkár Urat, hogy a Fővárosi Önkormányzat által felállítandó oltópontok listája összeállt, az oltást végző egészségügyi szolgáltató kiválasztása folyamatban van, a feladatok infrastrukturális és humán erőforrásigényét felmértük, a beszerzéssekkel kapcsolatos előkészítő lépéseket megtettük. A Fővárosi Önkormányzat munkatársai által korábban a tesztelések szervezéséhez fejlesztett időpontfoglaló szoftver adaptálásának szükségességét felmértük, a módosítások programozását megkezdtük.

Az oltópontokat az alábbi helyszíneken tervezzük kialakítani:

1) Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 4 telephelyén (Gellért fürdő, Lukács fürdő, Pesterzsébeti fürdő, Széchenyi fürdő): 6 oltópont

2) BMSZKI Szabolcs utcai egészségügyi centrumában: 1 oltópont

3) Városligeti Műjégpálya fogadócsarnokában: 1 oltópont

4) Margitszigeti Palackozóüzem Rendezvényközpontban: 1 oltópont

5) V. kerület Városháza Parkban: 1 (mobil) oltópont

6) Újlipót Sport- és Tehetséggondozó Központban: 1 oltópont

Amennyiben további helyszínek bevonására is szükség lehet, a BMSZKI által működtetett háziorvosi rendelőkben további 2-3 oltópont kialakítása is megoldható.”

Nincs ellenzéki, meg kormánypárti oltópont, a kormány szálljon le végre a magas lóról, a teljesen megalapozatlan önteltség helyett vegye igénybe az önkormányzatok által kínált segítséget. Vagy adják oda a vakcinát, hogy megoldhassuk magunk!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2021. március 15. 22:19
ez a karácsony még hisz annak a komcsikisgálnak aki azt mondta neki, hogy a facen kell megnyerni az embereket
Biivisz
2021. március 15. 21:39
Persze, persze, Gerike! De neked nem a kormány lovával kéne foglalkoznod, hanem a sajátoddal, ami uszkve másfél esztendeje vár rád felnyergelve az istállóban, de te képtelen vagy nemhogy felülni rá, de még odatalálni is. Etetni ugyan eteted. (A takarmány tárolók már ki is ürültek és közben olyan dagadt lett, hogy mozdulni alig bír). De - Gerike - végre föl kéne kászálódni a hátára! Akkor legalább - talán - haladhatnál valamerre. Hidd el, onnan a kormány lova sem látszana annyira magasnak !
Szőke Ciklon
2021. március 15. 20:32
Hát ott van nektek, az általatok agyondicsért, az eu által elismert AstraZeneca, most akciósan adják nyugaton, és pont a ti elvtársaitoknak való. A Hitler és Mengele fan László olthat vele, mondjuk a zeneiskolások elől elrekvirált épületben. Ez a te szinted, nem a kormány a te partnered.
Tiszafa
2021. március 15. 12:50
Te meg a döglöttről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!