Együtt Budapestért

2021. március 06. 15:24

A főpolgármester feladta korábbi álláspontját és már nem akar adóemelést, megszorításokat, eladósodást Budapesten.

2021. március 06. 15:24
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
Facebook

„Karácsony Gergely főpolgármester ma vázolta néhány elképzelését Budapest jövőjéről. Ez végre jó hír a budapestieknek, egyetértünk: Budapestet fejleszteni kell. Mindig is azt vallottuk, hogy Budapest nem csatatér, a budapestiek érdekében szükség van kormány és városvezetés együttműködésére.

Jó hír, hogy a főpolgármester, korábbi álláspontját megváltoztatva, most több lényeges kérdésben is egyetért a kormánnyal, és a háborúskodás helyett az együttműködést választja.

1. A főpolgármester a fejlesztések bejelentésével elismerte: Budapest költségvetése nincs bajban, gazdasági helyzete kiegyensúlyozott. Hiszen akinek lyukas a zsebe, az nem építkezik. Akinek a mindennapi működés a gondja, az nem sző fejlesztési terveket. Az, hogy a főpolgármester budapesti fejlesztéseket jelentett be, világos bizonyítéka annak, hogy a főváros biztos lábakon áll. Remélem, hogy mostantól mindenki abbahagyja a csőddel és kivéreztetéssel való riogatást.

2. A főpolgármester feladta korábbi álláspontját és már nem akar adóemelést, megszorításokat, eladósodást Budapesten. Végre! A munkahelyek, a vállalkozások, a családok védelmében Budapesten is beruházásokra, fejlesztésekre van szükség. Köszönjük a támogatást, Főpolgármester úr!

3. A főpolgármester abban is támogatja a kormányt, hogy a fővárosban a három fejlesztési kulcsterület az otthonteremtés, a közlekedés és a zöldítés. Ezen az alapon tudunk együtt dolgozni a budapestiekért.

A kormány természetesen nyitott a párbeszédre. Örülünk, hogy Karácsony Gergely elfogadta a kormány javaslatát és március 18-án megtartjuk a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa következő ülését.

Itt egyeztetni szeretnénk a Magyarországot illető uniós források budapesti felhasználásáról is.

A kormány folyamatosan fejleszti Budapestet. A következő 7 évben 3000 milliárd forint EU fejlesztési forrást szeretnénk Budapest fejlesztésére fordítani. Természetesen a várossal közösen.

Döntően közlekedési fejlesztésekre, a járműpark megújítására és a minőségi zöldterületek gyarapítására.

Legyen kevesebb a dugó, könnyebb a közlekedés, tisztább a levegő és több a zöld!

Szívesen dolgozunk együtt a városvezetéssel e célok megvalósításán, nyitottak vagyunk a közös munkára. Ahogyan eddig is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanv2
2021. március 07. 13:18
Mit csináld idáig ez a töketlen barom? Semmit. Csak pofázni és lopni tud. Mást semmit
Tiszafa
2021. március 06. 21:49
"Szívesen dolgozunk együtt a városvezetéssel e célok megvalósításán, nyitottak vagyunk a közös munkára. Ahogyan eddig is." Ez pedig óriási hiba és felelőtlenség! Olyan törvényeket kell hozni, hogy ne rabolhassák szét a várost. Ha megteszik, börtönbe velük! Ezt kellene csinálni! Nem pedig azt, hogy amit ellopnak a balliberális vezetők, afelett szemet huny a hatóság. Amit elbasznak azt a kormány kijavítja, és amit nem csinálnak meg azt a kormány munkában is és költségekben is átvállalja. Ez öngyilkosság! Majd a ciklus végén minden eredményt magukénak hangoztatnak. A sok birka meg el is hiszi nekik, és újra őket válassza meg! Ezek helyett (fáj, vagy nem, de) igen is magára kell hagyni a balos önkormányzatiságú településeket, ha elbasznak valamit. Ahol jól csinálják, mint a XIII. ker. , vagy Szeged, ott nem lesz baj. Eddig se volt. A többi helyen meg gyűlölje meg a nép a saját balfasz vezetését! Kínlódjon azért mert hitt nekik! Szenvedjen meg ezerszer, hogy őket választotta! Meg kell tanulnia a népnek, hogy ne a dumára, hanem a tudásra szavazzon, ha jól akar élni. Ezt pedig csak a saját bőrén keresztül tanulhatja meg. Ha van egy felelőtlenül könnyelmű gyerekem, aki szórja a pénzét, őrajta csak úgy tudok segíteni, ha szisztematikusan szigorú fegyelem mellett a saját életvitelén éreztetve tanítom meg a felelős gazdálkodásra. Úgy nem segítek rajta, hogy állandóan pótlom, amit ő rendszeresen eltapsol. Úgy csak a teljes család élete fog rosszabb lenni. Hát gondolkozzon már valaki abban a kurva kormányban!
balbako_
2021. március 06. 18:44
De bajban van, mert szétlopják. Gátlástalanul és folyamatosan.
még fokozza
2021. március 06. 16:23
És századszor is megkérdezem: ha beépítik a Nyugatit, miért nem gondolnak az autós forgalom elvezetésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!