A tanárok félnek visszamenni a tantermekbe, tartanak a fertőzéstől

2021. március 24. 18:30

Benyújtottam egy javaslatot, hogy az iskolák akkor nyíljanak meg, amikor a tanárokat már beoltották. Interjú.

2021. március 24. 18:30
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Index

„Orbán Viktor miniszterelnök családügyi civil szervezetek képviselőivel egyeztetett hétfőn, mondván, hogy a kormány járványügyi újranyitási tervéhez szüksége van a javaslataikra. Ön a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnökeként volt jelen a megbeszélésen. Konkrétan mit mondott és mit kért Orbán Viktor?

Nagyon örültünk, hogy a miniszterelnök kikérte a véleményünket. Ez egy fontos egyeztetés volt, ami elsősorban a jelenlegi helyzet feltérképezéséről szólt, vagyis arról, hogy milyen állapotban vannak a családok, illetve arról, milyen nyitási programra lenne szükség. És mivel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azért jött létre, hogy Magyarországon a kívánt gyermekek megszülethessenek, mi minden olyan helyzetre választ kívánunk adni, ami a kívánt gyermekek megszületése ellen hat, és ilyen ez a világjárvány is.

Ha már a pedagógusokat említette, az iskolai online oktatás kérdése napjainkban a privát beszélgetésekben is rendre napirenden van: nincs mindenki meggyőződve a digitális tanítás hatékonyságáról, illetve a szülők is nehéz helyzetben vannak, ha otthon kell maradni egy kisebb gyerekkel, a gimnazisták közül pedig sokan vágyódnak vissza az iskolai közegbe. Önnek mi a véleménye, milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy meg lehessen nyitni az iskolákat?

A megbeszélésen csak érintőlegesen hangzott el, de utána benyújtottam egy javaslatot, hogy az iskolák akkor nyíljanak meg, amikor a tanárokat már beoltották, és ez minél hamarabb történjen meg! Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal, hogy a tízmillió virológus országában mi nem vagyunk kompetensek ebben a kérdéskörben, amelyben nyilvánvalóan rengeteg mérlegelendő szempont van, a járványügyi szakemberek tudnak hiteles tanácsot adni. De tény, hogy azt tapasztaljuk, hogy a középiskolásoknak nagyon hiányzik már a közösség, a gyerekeket megviseli a túlzásba vitt online kapcsolattartás, miközben azt is látjuk, hogy a tanárok félnek visszamenni a tantermekbe, tartanak a fertőzéstől, hiszen egyaránt felelősek magukért, a családjukért és a diákokért. Mindenesetre a miniszterelnök úr is megerősítette, hogy az észszerűség keretein belül a nyitás a cél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. március 25. 14:31
Csak azt nem értem,miért nem a nővére, Luca vezeti a Három királylányt..okosabb, szebb és sokkal szimpatikusabb is..
Sulammit
2021. március 25. 12:54
Jól lobbiztatok Fruzsina! Gratulálok.
Kanmacska
2021. március 25. 12:48
Na, most, hogy a kormány is be akarja oltatni a regisztrált pedagógusokat, mielőtt kinyitnák a sulikat, most mi a vélemény? Mert eddig liberális szemét volt, aki ezt mondta. Sokak szerint én is. Akkor most?
WLaci
2021. március 25. 10:17
Fruzsi, a NER naivája, szeretünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!