A letagadott oltásellenesség

2021. március 25. 21:40

A „múlt tagadásának” kultúrája baloldali princípium, így pikírten mondhatnánk: vérükben van.

2021. március 25. 21:40
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Kísértetiesen hasonló ostobaságot tesz a baloldal, mint néhány évvel ezelőtt. Akkor a bevándorlással kapcsolatos véleményüket, most az oltásellenes kampányukat tagadják meg.

A »múlt tagadásának« kultúrája baloldali princípium, így pikírten mondhatnánk: vérükben van. Jellemük megismerése és pszichológiai mozgatórugóik feltárása azonban ahogy akkor, úgy most is ködszurkálás lenne csupán. Ez van, nekünk ilyen hazudozó baloldal jutott. Rámutatni viszont muszáj, hisz tavaly decemberre milliók bizalmát gyengítették meg, és lassították a védekezést annak érdekében, hogy a kormány válságkezelése megbukjon.

A baloldal hosszú és kacskaringós úton jutott el a »tiltsuk be a kínai vakcinát«, a »ne regisztráljunk« mondatokkal tarkított kampányától az oltások melletti kiállásig. Habár most már tagadják, de nem oly régen volt, hogy elfelejtettük volna. Mindamellett a politikai pálfordulás hasonlít ahhoz, mikor a baloldal néhány év alatt a bevándorlás tagadásától, a tűrésen át a probléma menedzseléséig jutott el, miközben a szavazó szép lassan elfelejtette, hogy ki és mit mondott annak előtte. (A tiltani, tűrni és támogatni hozzáállás szintén a szellemiségükbe ivódott magatartástípus...)

Érdemes röviden feleleveníteni a baloldal bevándorlással kapcsolatos álságos álláspontjainak egy-egy fejezetét, a jelenből visszatekintve arra a politikai evolúcióra, ami alapján joggal ítélhetjük közösségellenesnek és egyben önsorsrontónak is a kortárs baloldali politikai elitet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AROON
2021. március 26. 08:22
Ez most komoly, olvassa már vissza amiket írt.
AROON
2021. március 26. 08:04
Beteg elme, vagy fizetett bérenc, vászon. Jah rossz a Nick éve.
AROON
2021. március 26. 07:42
Ez most komoly? Két héttel ezelőtt a kínai s orosz vakcina meg tiltó listán volt balib oldalon. Rossz a guglija. Vagy a féltett kérdés.
kunfia
2021. március 26. 07:06
Tavaly év közepén Orbán mindenhova maszk nélkül ment ölelkezni,az Operatív Törzs meg azt terjesztette,hogy a maszk káros. https://www.origo.hu/itthon/20200605-orban-viktor-minszkben-az-eu-szuntesse-meg-a-feheroroszorszaggal-szembeni-szankciok.html Oltásellenesség,mi? Magyarországon még nem volt ilyen kártékony miniszterelnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!