A Fidesz-KDNP ma kétszer tagadta meg a szolidaritást

2021. március 23. 15:18

A kormánypártok képviselői ma is kiállították a bizonyítványt a kormány embertelenségéről.

2021. március 23. 15:18
Szél Bernadett
MTI-OS

„Az Igazságügyi bizottság fideszes többsége ma nemet mondott arra, hogy a parlament is vállaljon szolidaritást az egészségügyi és szociális dolgozókkal, és a képviselői alap-tiszteletdíjon felüli részt kollektíven ajánlja fel a frontvonalban dolgozóknak. De nemcsak a járványban emberfeletti munkát végzőkkel nem vállaltak szolidaritást, hanem azokkal a családokkal sem, akik a téli kilakoltatási moratórium lejárta után az utcára kerülhetnek.

A Fidesz-KDNP képviselői ma is kiállították a bizonyítványt a kormány embertelenségéről. Még időben lettünk volna ahhoz, hogy a parlament határozatlan időre függessze fel a kilakoltatásokat az április végén lejáró téli kilakoltatási moratórium után, de a kormánypárti képviselők – »háttérhatalmazások« közepette – leszavazták a javaslatot. Így a tavaly tavaszi tilalommal ellentétben idén nem lesz kilakoltatási moratórium, holott az ENSZ lakásügyi megbízottja is felhívta a figyelmet arra, hogy ez népegészségügyi érdek is.

A kormánypártiak nemet nyomtak arra a javaslatunkra is, ami a képviselői alap-tiszteletdíj feletti részt a járvány elleni védekezésben emberfeletti munkát végző egészségügyi és szociális dolgozók részére csoportosította volna át. Így a magyar parlament kormánypárti többsége nem kíván személyesen is szolidaritást vállalni a dolgozókkal, csak beszél az társadalmi összefogás és az áldozatvállalás szükségességéről”.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2021. március 23. 21:07
Vajon, mi a nemzeti érdek abban, ha kilakoltatási moratóriumot vezetnek be április 15. utánra is? Attól kezdve a lakáshitelezés a CSOK-t és társait is beleértve leállnának. Kinek lenne az jó? Bedőlne az építőipar és az építőanyag-ipar, stb. Az nem baj? Milyen képviselő az ilyen? Még ennyit sem képes átlátni? Vagy nagyon is, és pont az a cél?!
yanoo
2021. március 23. 20:17
Elmebeteg2
józan paraszti ész
2021. március 23. 19:50
Te hp! Ne más jövedelmét ajánld fel, oszd szét, hanem a sajátodat. Azt nem kell megszavazni. Csak hát egy kommunista az nem ilyen, az mindig másét osztja.
BandiMandi
2021. március 23. 18:48
Biztos ezért van járvány te kretén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!