A beoltottsági arányt tekintve Magyarország már a harmadik helyen áll az EU-n belül

2021. március 01. 11:06

Nem meglepő, hogy Magyarországot követve már 30 ország áll sorban az orosz és a kínai vakcináért.

2021. március 01. 11:06
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Sikeres a magyar oltási stratégia: a beoltottsági arányt tekintve Magyarország már a harmadik helyen áll az EU-n belül.

  • Tegnapra már 685 247 fő kapott oltást Magyarországon, közülük 251 691 fő a második oltását is megkapta. Ez azt jelenti, hogy hazánk népességének 7 százaléka már be lett oltva. Mindez komoly eredmény annak fényében, hogy az EU vakcinabeszerzése továbbra is akadozik, a hazai baloldal pedig – Gyurcsány Ferenc pártjával az élen – rendszeresen a keleti vakcinákat támadja.
  • A nagyüzemi oltás azután indulhatott el Magyarországon, hogy a kormány látva az akadozó brüsszeli vakcinaellátást, már januárban megállapodott Oroszországgal és Kínával. Ennek köszönhetően Magyarországon lényegesen meghaladja az uniós átlagot a beoltottak aránya, ami a legfrissebb elérhető adatok alapján még mindig csak 5 százalék alatt van. Magyarországot Málta és Dánia előzi az unión belül.
  • Ha csak a nyugati vakcinákra támaszkodnánk, akkor a számítások alapján csupán 2021. őszén lenne elérhető a teljes lakosság beoltására elegendő vakcina. A keleti vakcinákkal együtt viszont már áprilisra mindenki megkapja az oltást, aki regisztrált, július elejére pedig megérkezik annyi vakcina, ami a teljes lakosság beoltásához elegendő.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2021. március 01. 12:24
A seggnyalási versenyben viszont folyamatosan őrzöd első helyedet, mamakedvence-Danika.
zoligoo
2021. március 01. 11:41
Karigeri meg oltson a le nem gyártott és egyébként is mindenhova csökkentett mennyiségben és akadozva érkező Moderna vakcinával.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!