Visszatetszőnek tartjuk a főpolgármester nemrég nyilvánosságra került levelét

2021. február 14. 18:40

Karácsony Gergely még mindig olyan, mint aki nem érti, hogy a budapestiek pénze nem az övé, hanem a fővárosi embereké.

2021. február 14. 18:40
Fidesz Budapest
Facebook

„Karácsony Gergely még mindig olyan, mint aki nem érti, hogy a budapestiek pénze nem az övé, hanem a fővárosi embereké.

Visszatetszőnek tartjuk a főpolgármesternek nemrég nyilvánosságra került levelét, amelyben a vállalkozásoktól azt kéri, hogy ne vegyék igénybe a kormány által biztosított iparűzési adó kedvezményét, hanem maradéktalanul fizessék be azt a Fővárosi Önkormányzat számlájára. Tisztázzuk: a koronavírus-járvány gazdasági hatása leginkább a kis- és középvállalkozásokat érinti negatívan, ezért döntött a kormány az IPA-kedvezmény lehetőségéről. Mindannyiunk érdeke, hogy a hazai KKV szektor megőrizze működőképességét, mert ők mozgatják a gazdaságot a mindennapokban.Karácsony Gergely levelét azért is tartjuk különösen képmutatónak, mert miközben a főpolgármester egyik kezével pénzt kér a nehéz helyzetbe került vállalkozásoktól, addig a másik kezével több száz milliót szór ki az ablakon: Öt milliárd forinttal többet fizetnek az adófizetők a Lánchíd felújításáért, egy év városvezetői szerencsétlenkedés után ennyivel jár jobban a munkát elnyerő A-Híd Zrt.

A BKV reklámtendere miatt 120 millió forintos bírságot fizetettek ki a fővárosi emberek, mert a közlekedési vállalt vezetése nemet mondott egy jogszerű és kedvezőbb szerződés megkötésére. Továbbá emiatt csak tavaly 1 milliárd(!) forinttal kevesebb pénz folyt be a vállalat kasszájába. Legutóbb szintén szabálytalan szerződés miatt újabb 5 milliós bírságot kapott a BKV a multifunkciós tehergépjárművek közbeszerzése kapcsán.

A kormányt bíráló plakátkampányra több tízmillió forintot költöttek Karácsonyék, mindeközben a rendőrség vizsgálja a Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és egykori élettársa nevével fémjelzett buszmutyit.

Miközben a Főpolgármester úr a mindenki számára megszokott közszolgáltatások leállítását helyezi kilátásba a pénztelenség miatt, Budapest csökkentett iparűzési adóbevétele 2021-ben várhatóan 139 milliárd forint a tervezett 142 milliárd forint helyett, az előző többség által pedig még mindig 47 milliárd forint készpénzállomány és csaknem 75 milliárd forint értékpapír-állomány áll rendelkezésére.

Lassan megszokjuk, hogy a baloldal a nehéz helyzetben csak adóemelésben, megszorításokban és elbocsátásban tud gondolkodni. Szerintünk azonban válság idején nem ennek van itt az ideje, hanem az összefogásnak, a segítségnyújtásnak és adócsökkentésnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. február 15. 09:44
A tetves orbán meg még mindig nem érti, hogy az ország pénze nem az övé, hanem a magyaroké.
Krupp Skya
2021. február 14. 21:00
Én javaslok a főpolgármester elvtársnak egy kiadós orvosi vizsgálatot, mind szellemileg, mind agyilag.
panka45
2021. február 14. 20:20
Javaslom a főpolgármester úrnak, hogy szervezzen egy tüntetést, ADÓZNI AKAROK, FREE ADÓZÁS, LE AZ ADÓCSÖKKENTÉSSEL feliratú táblákkal
Illieral
2021. február 14. 20:16
Az adófiztők pénze nem a kormányé, hanem az adófizetőké. És pláne nem kellene, hogy elveszítse közpénzjellegét. Karácsony eg szarjon sünt... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!