SzFE: van rajtatok sapka vagy nincs?!

2021. február 19. 12:05

Amennyiben ez a sapka a politikai becsatornázottság, nagyon szeretném, ha a FreeSzFE végre eldöntené, hogy van-e rajta sapka, vagy nincs.

2021. február 19. 12:05
Tibi atya
Tibi atya blogja

„A minap, a sokadik SzFE-kritikus poszt alatt akkorát bulikáztak a DK trollalakulatai, mint néhány nappal korábban a Fideszéi, mikor a vendéglátó iparág jogairól írtam. A következetes moderáció ellenére sosem volt vénnek való vidék a kommentszekcióm, ez van. Az egyik DK-harcos a szememre vetette, hogy nekem az is baj, ha az SzFE-n sapka van, meg az is, ha nincs. Ebben a posztban a »sapka« szó indokolatlan túlhasználatával kifejtem, miért nincs így.

Amennyiben ez a sapka a politikai becsatornázottság, nagyon szeretném, ha a FreeSzFE végre eldöntené, hogy van-e rajta sapka, vagy nincs. Az én véleményem az, hogy van, és jó lenne, ha nem lenne. Ezzel szemben a FreeSzFE stratégiája a következő: azt mondja, nincs rajta sapka, aztán kiderül, hogy van rajta sapka, aztán azt hazudja, hogy nem is vette észre, hogy a fején maradt, végül kiáll, és színpadiasan leveszi a sapkát, hogy azt ő nem fogadhatja el. Aztán meg kéne tapsolni, mennyire egyenes, becsületes emberek ezek! Azt nekem tényleg senki ne magyarázza el, hogy megkeresi őket egy politikai párt második embere, és a város egyik legdrágább negyedében felajánl nekik egy frissen felújított ingatlant a piaci ár töredékéért egy mutyipályázaton, amiről lényegében ők tudnak egyedül, és nem is sejtik, hogy ez nem önzetlen szívesség! Azt még elhiszem, hogy nem tudták, hogy az ingatlant gyerekek elől happolták volna el, bár azért a sokadik üzlethelyiség kibérlése után úgy gondolom, jó nagy balfaszság kivenni egy komplett épületet úgy, hogy nem járnak utána vele kapcsolatban semminek. Tényleg azt akarják nekem elmesélni, hogy amikor bejárták az épületet, egyetlen egyszer nem merült fel, miért van kialakítva zenészeknek?

De egyébként akkora probléma, hogy az SzFE ezer szálon kötődik bizonyos politikai csoportokhoz?

Irónia nélkül úgy gondolom, hogy nem. A színháznak (és a templomnak) egyáltalán nem kell mentesnek lennie a politikától, hiszen az egyben azt is jelentené, hogy elzárkózik a világtól, és annak olyan jelenségeire nem reflektál, amik igenis befolyásolják a mindennapjainkat. Ha viszont reflektál a politikára, óhatatlan, hogy bizonyos politikai csoportok megjelenjenek a mecénásaként. És kapaszkodjunk meg, ezzel sincs gond.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugán
2021. február 20. 13:04
Kiegészítések: A: Igen tartozhat politikai nézetekhez a művészetet képviselők hada DE B: Valja be és nem mondja, hogy független (újságírás dettó) C: Ne törekedjen kizárólagosságra, mint teszi egyre durvábban a francia forradalom óta D: Ne sirassa magát, mert ez olyan, mint amokor a kakukk fióka panaszkodik a mostoha testvéreire. E: Ne játszon forradalmat, mikor lejárt szavatosságú konzervet áruló, széket markolászó, kiöregedett haszonlesők védetik magukat.
Bell & Sebastian
2021. február 19. 23:45
Az SZFE tipikusan magyar hősköltemény, mert csak a fele igaz. Hogy költemény.
szeekely
2021. február 19. 23:26
Gond nincs. Politikai mondanivalo nincs. Kormanyellenes uszitas van.
Pangea
2021. február 19. 21:40
A szefósok Sorosjugend talibánok. Kellene már nekik egy pár saller,aztán 444-től a cnn-ig végig mehetne a habosított náci hiszti. Jönne Biden fehér lovon....:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!